Tarteletter med høns i asparges - Gastrotools.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker fra det danske mormorkøkken. I stedet for en suppehøne er der her brugt kylling, som både er mere mør og lettere at anskaffe. Når kødet er plukket fra benene, kan du komme ben og skrog tilbage i gryden og lade den simre et par timer, inden du sigter den. På den måde har du din egen fond.

4 personer

Ingredienser

1 kylling

Evt. suppevisk

1 ds. hvide aspargessnitter

30 g smør

3 spsk. hvedemel

4-5 dl hønsefond

12 tarteletter

Evt. brøndkarse til pynt

Salt og peber

Sådan gør du

Kom kyllingen i en gryde af passende størrelse, tilsæt vand, så det dækker, samt evt. suppevisk. Bring gryden i kog, skum af, og skru ned for blusset. Lad kyllingen simre i ca. 45 minutter, til den er mør. Tag den op af gryden, og afkøl den, til den kan håndteres. Pluk herefter kødet fra benene, og skær det i mundrette stykker.

Hæld væden fra aspargessnitterne, og gem den.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt nu aspargesvæden og hønsefonden lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sovs uden klumper. Lad den simre et par minutter. Tilsæt kylling og aspargessnitter, og smag til med salt og peber.

Lun tarteletterne i ovnen, fordel fyldet i dem, og pynt evt. med brøndkarse.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Læs mere
Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke