Tarteletter med høns i asparges - Gastrotools.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker fra det danske mormorkøkken. I stedet for en suppehøne er der her brugt kylling, som både er mere mør og lettere at anskaffe. Når kødet er plukket fra benene, kan du komme ben og skrog tilbage i gryden og lade den simre et par timer, inden du sigter den. På den måde har du din egen fond.

4 personer

Ingredienser

1 kylling

Evt. suppevisk

1 ds. hvide aspargessnitter

30 g smør

3 spsk. hvedemel

4-5 dl hønsefond

12 tarteletter

Evt. brøndkarse til pynt

Salt og peber

Sådan gør du

Kom kyllingen i en gryde af passende størrelse, tilsæt vand, så det dækker, samt evt. suppevisk. Bring gryden i kog, skum af, og skru ned for blusset. Lad kyllingen simre i ca. 45 minutter, til den er mør. Tag den op af gryden, og afkøl den, til den kan håndteres. Pluk herefter kødet fra benene, og skær det i mundrette stykker.

Hæld væden fra aspargessnitterne, og gem den.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt nu aspargesvæden og hønsefonden lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sovs uden klumper. Lad den simre et par minutter. Tilsæt kylling og aspargessnitter, og smag til med salt og peber.

Lun tarteletterne i ovnen, fordel fyldet i dem, og pynt evt. med brøndkarse.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke