Tarteletter med høns i asparges er en klassiker fra det danske mormorkøkken. I stedet for en suppehøne er der her brugt kylling, som både er mere mør og lettere at anskaffe. Når kødet er plukket fra benene, kan du komme ben og skrog tilbage i gryden og lade den simre et par timer, inden du sigter den. På den måde har du din egen fond.
4 personer
Ingredienser
1 kylling
Evt. suppevisk
1 ds. hvide aspargessnitter
30 g smør
3 spsk. hvedemel
4-5 dl hønsefond
12 tarteletter
Evt. brøndkarse til pynt
Salt og peber
Sådan gør du
Kom kyllingen i en gryde af passende størrelse, tilsæt vand, så det dækker, samt evt. suppevisk. Bring gryden i kog, skum af, og skru ned for blusset. Lad kyllingen simre i ca. 45 minutter, til den er mør. Tag den op af gryden, og afkøl den, til den kan håndteres. Pluk herefter kødet fra benene, og skær det i mundrette stykker.
Hæld væden fra aspargessnitterne, og gem den.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt nu aspargesvæden og hønsefonden lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sovs uden klumper. Lad den simre et par minutter. Tilsæt kylling og aspargessnitter, og smag til med salt og peber.
Lun tarteletterne i ovnen, fordel fyldet i dem, og pynt evt. med brøndkarse.