Tarteletter med høns i asparges - Gastrotools.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker fra det danske mormorkøkken. I stedet for en suppehøne er der her brugt kylling, som både er mere mør og lettere at anskaffe. Når kødet er plukket fra benene, kan du komme ben og skrog tilbage i gryden og lade den simre et par timer, inden du sigter den. På den måde har du din egen fond.

4 personer

Ingredienser

1 kylling

Evt. suppevisk

1 ds. hvide aspargessnitter

30 g smør

3 spsk. hvedemel

4-5 dl hønsefond

12 tarteletter

Evt. brøndkarse til pynt

Salt og peber

Sådan gør du

Kom kyllingen i en gryde af passende størrelse, tilsæt vand, så det dækker, samt evt. suppevisk. Bring gryden i kog, skum af, og skru ned for blusset. Lad kyllingen simre i ca. 45 minutter, til den er mør. Tag den op af gryden, og afkøl den, til den kan håndteres. Pluk herefter kødet fra benene, og skær det i mundrette stykker.

Hæld væden fra aspargessnitterne, og gem den.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt nu aspargesvæden og hønsefonden lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sovs uden klumper. Lad den simre et par minutter. Tilsæt kylling og aspargessnitter, og smag til med salt og peber.

Lun tarteletterne i ovnen, fordel fyldet i dem, og pynt evt. med brøndkarse.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke