Kylling med hvidvin, pancetta og svampe
4 personer
1 lille løg
3 fed hvidløg
4 hele kyllingelår
Olie til stegning
150 g pancetta eller bacon i tern
2,5 dl hvidvin
5 dl hønsefond
3-4 kviste timian
2 laurbærblade
400 g blandede svampe
Smør til stegning
2 dl piskefløde
2-3 tsk. majsstivelse
Salt og peber
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side.
Steg pancettaen i samme gryde, til den næsten er sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, til løgene er klare.
Kom hvidvin, hønsefond, timian og laurbærblade ved, og kom kyllingen tilbage i gryden. Læg låg på, og lad gryden simre i ca. 35-40 minutter, til kyllingen er mør.
Rens imens svampene, og skær evt. større svampe i mundrette stykker. Steg dem i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve.
Kom fløden og svampene i gryden med kylling, jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.