Kylling med hvidvin, pancetta og svampe

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 50 min
I alt: 60 min

Skøn og varmende simreret med kyllingelår, pancetta og blandede svampe til efterårets regnvejrsdage. Brug gerne en tør riesling, skulle du have én ved hånden, og nyd retten med kartoffelmos, polenta, ris eller bare godt brød.

Antal
personer
Ingredienser
1 stk
lille løg
3 fed
hvidløg
4 stk
hele kyllingelår
150 g
pancetta eller bacon i tern
2.5 dl
hvidvin
5 dl
hønsefond
4 kviste
timian
2 stk
laurbærblade
400 g
blandede svampe
2 dl
piskefløde
3 tsk
majsstivelse
Salt og peber
Smør og olie til stegning
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/6

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Trin 2/6

Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side.

Trin 3/6

Steg pancettaen i samme gryde, til den næsten er sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, til løgene er klare.

Trin 4/6

Kom hvidvin, hønsefond, timian og laurbærblade ved, og kom kyllingen tilbage i gryden. Læg låg på, og lad gryden simre i ca. 35-40 minutter, til kyllingen er mør.

Trin 5/6

Rens imens svampene, og skær evt. større svampe i mundrette stykker. Steg dem i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve.

Trin 6/6

Kom fløden og svampene i gryden med kylling, jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.