Kylling med hvidvin, pancetta og svampe

Skøn og varmende simreret med kyllingelår, pancetta og blandede svampe til efterårets regnvejrsdage. Brug gerne en tør riesling, skulle du have én ved hånden, og nyd retten med kartoffelmos, polenta, ris eller bare godt brød.

4 personer

Ingredienser

1 lille løg
3 fed hvidløg
4 hele kyllingelår
Olie til stegning
150 g pancetta eller bacon i tern
2,5 dl hvidvin
5 dl hønsefond
3-4 kviste timian
2 laurbærblade
400 g blandede svampe
Smør til stegning
2 dl piskefløde
2-3 tsk. majsstivelse
Salt og peber

Redskaber

Utilitykniv

Stegepande i carbonstål eller støbejern

Stor gryde

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side.

Steg pancettaen i samme gryde, til den næsten er sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, til løgene er klare.

Kom hvidvin, hønsefond, timian og laurbærblade ved, og kom kyllingen tilbage i gryden. Læg låg på, og lad gryden simre i ca. 35-40 minutter, til kyllingen er mør.

Rens imens svampene, og skær evt. større svampe i mundrette stykker. Steg dem i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve.

Kom fløden og svampene i gryden med kylling, jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →