Kylling med hvidvin, pancetta og svampe

Se flere af vores opskrifter

Skøn og varmende simreret med kyllingelår, pancetta og blandede svampe til efterårets regnvejrsdage. Brug gerne en tør riesling, skulle du have én ved hånden, og nyd retten med kartoffelmos, polenta, ris eller bare godt brød.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side.
Steg pancettaen i samme gryde, til den næsten er sprød. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, til løgene er klare.
Kom hvidvin, hønsefond, timian og laurbærblade ved, og kom kyllingen tilbage i gryden. Læg låg på, og lad gryden simre i ca. 35-40 minutter, til kyllingen er mør.
Rens imens svampene, og skær evt. større svampe i mundrette stykker. Steg dem i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve.
Kom fløden og svampene i gryden med kylling, jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.