Den ultimative forårsret med morkler og hvide asparges. Friske morkler er i sæson nu, men du kan også bruge tørrede, hvis de er nemmere at få fat på. Husk at udbløde dem i god tid – evt. natten over. Kan du ikke finde morkler, kan du erstatte dem med andre svampe.
Retten smager skønt med både kartofler, ris, pasta og polenta. Du kan også bare nyde den, som den er. Evt. med et stykke godt brød til at svøbe den gode morkelsauce op med.
4 personer
20 g tørrede morkler eller 100 g små friske morkler
1 lille løg
3 fed hvidløg
4 hele kyllingelår
Olie til stegning
2,5 dl hvidvin
5 dl hønsefond
1,5 dl piskefløde
Majsstivelse til jævning
400 g hvide asparges
1 bdt estragon
Salt og peber
Benytter du tørrede morkler, udblødes de i vand i et par timer. Hæld herefter vandet fra. Skyl dem grundigt, og lad dem tørre på køkkenrulle.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Brun kyllingelårene i olie i en gryde, krydr dem med salt og peber, og sæt dem til side. Steg nu løg, hvidløg og morkler i samme pande i 3-4 minutter. Hæld vin og fond ved, kom kyllingen tilbage i gryden, og læg låg på. Lad den simre i ca. 30-40 minutter, til kødet er mørt. Tag det op af gryden, og kog saucen ind til det halve. Tilsæt fløden, bring gryden i kog, og jævn til ønsket konsistens.
Skær imens enderne af de hvide asparges, og del dem 3-4 gange. Pluk estragonen. Kom asparges i gryden, bring den atter op til kogepunktet, og lad den simre i 2-3 minutter, til de er møre. Vend nu estragonen i, og smag til med salt og peber. Kom kyllingen tilbage i gryden.