Kylling med morkler, estragon og hvide asparges - Gastrotools.dk

Kylling med morkler, estragon og hvide asparges

Den ultimative forårsret med morkler og hvide asparges. Friske morkler er i sæson nu, men du kan også bruge tørrede, hvis de er nemmere at få fat på. Husk at udbløde dem i god tid – evt. natten over. Kan du ikke finde morkler, kan du erstatte dem med andre svampe.

 

Retten smager skønt med både kartofler, ris, pasta og polenta. Du kan også bare nyde den, som den er. Evt. med et stykke godt brød til at svøbe den gode morkelsauce op med.

 

4 personer

 

20 g tørrede morkler eller 100 g små friske morkler

1 lille løg

3 fed hvidløg

4 hele kyllingelår

Olie til stegning

2,5 dl hvidvin

5 dl hønsefond

1,5 dl piskefløde

Majsstivelse til jævning

400 g hvide asparges

1 bdt estragon

Salt og peber

 

Benytter du tørrede morkler, udblødes de i vand i et par timer. Hæld herefter vandet fra. Skyl dem grundigt, og lad dem tørre på køkkenrulle.

 

Pil og hak løg og hvidløg fint.

 

Brun kyllingelårene i olie i en gryde, krydr dem med salt og peber, og sæt dem til side. Steg nu løg, hvidløg og morkler i samme pande i 3-4 minutter. Hæld vin og fond ved, kom kyllingen tilbage i gryden, og læg låg på. Lad den simre i ca. 30-40 minutter, til kødet er mørt. Tag det op af gryden, og kog saucen ind til det halve. Tilsæt fløden, bring gryden i kog, og jævn til ønsket konsistens.

 

Skær imens enderne af de hvide asparges, og del dem 3-4 gange. Pluk estragonen. Kom asparges i gryden, bring den atter op til kogepunktet, og lad den simre i 2-3 minutter, til de er møre. Vend nu estragonen i, og smag til med salt og peber. Kom kyllingen tilbage i gryden.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke