Ravioli med vin jaune, ramsløg og morkler - Gastrotools.dk

Ravioli med vin jaune, ramsløg og morkler

Morkler er en forårssvamp, hvis sæson er på sit højeste netop nu. Kan du ikke finde friske morkler, kan du erstatte dem med tørrede morkler eller andre svampe. Husk at rense morklerne grundigt inden brug.

Skum evt. saucen med en stavblender ved servering.

4 personer

Ingredienser

Ravioli:

500 g italiensk hvedemel (tipo 00)

4 æggeblommer

4 æg

2 spsk. olivenolie

1-2 spsk. vand

Salt

Sauce:

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

10 g smør

2 dl vin jaune

2 dl hønsefond

2 dl fløde

Salt og peber

Fyld: 

3-4 stængler ramsløg (kan udelades)

50 g parmesan

200 g ricotta

1 æggeblomme

Salt og peber

Resten: 

Hvedemel til udrulning

1 æg

Smør til stegning

20 rensede morkler

1 håndfuld salvie

Sådan gør du

Ravioli:

Kom italiensk hvedemel og lidt salt i en foodprocessor. Pisk æggeblommer, hele æg, olivenolie og vand sammen i en skål, og hæld det langsomt i foodprocessoren, mens den kører. Alternativt kan du ælte det hele sammen med hænderne. 

Tag dejen ud af foodprocessoren, når den har samlet sig. Ælt den med hænderne, til du har en glat dej, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time. 

Sauce:

Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Sautér det i smør i en gryde, til løgene er klare. Kom vinen ved, og kog den ned til 1/3. Kom nu hønsefonden ved, bring atter gryden i kog, og reducér igen til 1/3. Tilsæt fløde, sigt løgene fra, og kog ned til en passende konsistens. Smag til med salt og peber. 

Fyld: 

Snit ramsløgene fint, og riv parmesanen. Kom begge dele i en skål sammen med ricotta og æggeblomme, og krydr til med salt og peber. 

Resten: 

Del pastadejen i mindre stykker, og rul dem tyndt ud (ca. 2 mm) på en pastamaskine. 

Drys lidt hvedemel på bordet, og læg et lag udrullet pastadej på det. Fordel en spiseskefuld fyld rundt omkring på dejen – sørg for, at der er god plads imellem dem. Pensl med lidt pisket æg rundt om fyldet, og læg endnu et lag pasta på. Tryk forsigtigt dejen ned omkring fyldet – gerne med hjælp fra en lille rund udstikker eller et shotglas. Det kan hjælpe med at gøre formen på raviolierne fin og ensartet.

Brun smørret på en lille pande, og steg morklerne i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt salvie, vend det hele godt sammen, og tag gryden af varmen.

Kog raviolierne i cirka 3 minutter i rigelige mængder saltet vand, dryp af, og anret dem med sauce, morkler og salvie.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke