En svampetoast er en skøn og delikat spise, som samtidig er både nem og hurtig at lave. Brug de svampe, du nu engang kan få fingrene i. Her er der blandt andet brugt morkler, shiitakesvampe og kantareller.
4 personer
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g blandede svampe
¼ bdt. kruspersille
Smør til stegning
2 dl piskefløde
1 spsk tør sherry
4 skiver lyst brød
Salt og peber
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Rens svampene, og skær evt. større svampe i mindre stykker. Hak persillen.
Sautér svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom løg og skalotteløg ved, og sautér videre, til løgene er klare. Kom evt. lidt ekstra smør på undervejs hvis nødvendigt. Tilsæt fløden og sherry, bring pandens indhold i kog, og lad den koge ind i et par minutter. Smag til salt og peber.
Rist brødet, og anret svampene oven på. Pynt til sidst med persille.