Svampetoast

En svampetoast er en skøn og delikat spise, som samtidig er både nem og hurtig at lave. Brug de svampe, du nu engang kan få fingrene i. Her er der blandt andet brugt morkler, shiitakesvampe og kantareller.

 

4 personer

 

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

500 g blandede svampe

¼ bdt. kruspersille

Smør til stegning

2 dl piskefløde

1 spsk tør sherry

4 skiver lyst brød

Salt og peber

 

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Rens svampene, og skær evt. større svampe i mindre stykker. Hak persillen.

 

Sautér svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom løg og skalotteløg ved, og sautér videre, til løgene er klare. Kom evt. lidt ekstra smør på undervejs hvis nødvendigt. Tilsæt fløden og sherry, bring pandens indhold i kog, og lad den koge ind i et par minutter. Smag til salt og peber.

 

Rist brødet, og anret svampene oven på. Pynt til sidst med persille. 

Sommer

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.