Hurtig og velsmagende pastaret med fuld smæk på umamien takket være de mange svampe i saucen. Du kan bruge lige præcis de svampe, du har adgang til – helt almindelige champignons kan også fint gå an. I retten her er der brugt italiensk pancetta, men du kan uden videre erstatte den med bacon.
Nyd retten, som den er, eller giv den eventuelt er drys friskrevet parmesan ved servering.
4 personer
Ingredienser
500 g blandede svampe
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Smør eller olie til stegning
1 dl portvin
1 spsk. balsamicoeddike
¼ bdt. friske urter, fx romarin, timian eller oregano
2,5 dl hønsefond
2 dl piskefløde
2 tsk. majsstivelse
200 g pancetta
400 g pasta, fx parpadelle
Salt, peber
Redskaber
Stegepande i carbonstål eller støbejern
Stor gryde til pasta
Evt. madpincet til anretning
Sådan gør du
Rens svampene, og skær større svampe i mundrette stykker.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.
Sautér svampene i smør eller olie på en pande, til de smider væde og tager farve. Tilsæt lidt ekstra fedtstof på panden hvis nødvendigt, og kom nu skalotteløg og hvidløg ved. Sautér videre, til skalotteløgene er klare. Tilsæt portvin og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Kom nu urter (gem lidt til pynt), hønsefond og fløde ved, bring pandens indhold i kog, og lad den simre i et par minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.
Steg pancettaen sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Kog pastaen, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem en smule af det. Kom pastaen tilbage i gryden, og vend sauce og pancetta i. Bliver konsistensen for tør, kan du tilsætte lidt af kogevandet fra pastaen.
Pynt med friske urter ved servering.