Parpadelle med pancetta og svampe

Hurtig og velsmagende pastaret med fuld smæk på umamien takket være de mange svampe i saucen. Du kan bruge lige præcis de svampe, du har adgang til – helt almindelige champignons kan også fint gå an. I retten her er der brugt italiensk pancetta, men du kan uden videre erstatte den med bacon.

 

Nyd retten, som den er, eller giv den eventuelt er drys friskrevet parmesan ved servering.

 

4 personer  

 

500 g blandede svampe

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

Smør eller olie til stegning

1 dl portvin

1 spsk. balsamicoeddike

¼ bdt. friske urter, fx romarin, timian eller oregano

2,5 dl hønsefond

2 dl piskefløde

2 tsk. majsstivelse

200 g pancetta

400 g pasta, fx parpadelle

Salt, peber

 

Rens svampene, og skær større svampe i mundrette stykker.

 

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.

 

Sautér svampene i smør eller olie på en pande, til de smider væde og tager farve. Tilsæt lidt ekstra fedtstof på panden hvis nødvendigt, og kom nu skalotteløg og hvidløg ved. Sautér videre, til skalotteløgene er klare. Tilsæt portvin og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Kom nu urter (gem lidt til pynt), hønsefond og fløde ved, bring pandens indhold i kog, og lad den simre i et par minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.

 

Steg pancettaen sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

 

Kog pastaen, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem en smule af det. Kom pastaen tilbage i gryden, og vend sauce og pancetta i. Bliver konsistensen for tør, kan du tilsætte lidt af kogevandet fra pastaen.

 

Pynt med friske urter ved servering.

Efterår Sommer

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.