Parpadelle med pancetta og svampe

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 25 min

Hurtig og velsmagende pastaret med fuld smæk på umamien takket være de mange svampe i saucen. Du kan bruge lige præcis de svampe, du har adgang til – helt almindelige champignons kan også fint gå an. I retten her er der brugt italiensk pancetta, men du kan uden videre erstatte den med bacon.

Nyd retten, som den er, eller giv den eventuelt er drys friskrevet parmesan ved servering.

Antal
personer
Ingredienser
500 g
blandede svampe
2 stk
skalotteløg
2 fed
hvidløg
1 dl
portvin
1 spsk
balsamicoeddike
2.5 dl
hønsefond
2 dl
piskefløde
2 tsk
majsstivelse
200 g
pancetta
400 g
pasta, fx parpadelle
Salt og peber
Smør eller olie til stegning
friske urter til pynt, fx romarin, timian eller oregano
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/6

Rens svampene, og skær større svampe i mundrette stykker.

Trin 2/6

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.

Trin 3/6

Sautér svampene i smør eller olie på en pande, til de smider væde og tager farve. Tilsæt lidt ekstra fedtstof på panden hvis nødvendigt, og kom nu skalotteløg og hvidløg ved. Sautér videre, til skalotteløgene er klare. Tilsæt portvin og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Kom nu urter (gem lidt til pynt), hønsefond og fløde ved, bring pandens indhold i kog, og lad den simre i et par minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.

Trin 4/6

Steg pancettaen sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Trin 5/6

Kog pastaen, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem en smule af det. Kom pastaen tilbage i gryden, og vend sauce og pancetta i. Bliver konsistensen for tør, kan du tilsætte lidt af kogevandet fra pastaen.

Trin 6/6

Pynt med friske urter ved servering.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.