Oksehaleragout med pasta - Gastrotools.dk

Oksehaleragout med pasta

Oksehaler braiseret i rødvin og tomatpassata er simremad, når det er allerbedst. Oksehalerne giver masser af smag til retten, som suppleres af blandt andet hvidløg, gulerødder, pancetta og krydderurter.

Retten smager skønt med pasta og parmesan, men du kan også nyde den med en god smørmættet kartoffelmos, hvis du foretrækker det.

4 personer

Ingredienser

2 løg

5 fed hvidløg

2 stilke bladselleri

2 gulerødder

1,5-2 kg oksehaler skåret i grove stykker

Olie til stegning

100 g pancetta i tern

600 g tomatpassata

4 spsk. tomatpuré

½ flaske rødvin

3-4 kviste timian eller 1 tsk. tørret

3-4 kviste oregano eller 1 tsk. tørret

2 laurbærblade

400 g pasta, fx parpadelle

Evt. parmesan til servering

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skær bladsellerien i fine tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern.

Brun oksehalerne i olie i en stor stegegryde, og sæt dem til side. Steg nu pancettaen i samme gryde, til det tager farve. Det skal ikke blive sprødt. Kom løg, hvidløg, bladselleri og gulerod i gryden, og sautér videre i 3-4 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt tomatpassata, tomatpuré, rødvin, krydderurter og laurbærblade sammen med oksehalerne, bring gryden i kog, og skum af hvis nødvendigt. Læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i 2-3 timer, til kødet i oksehalerne er meget mørt. Tag dem op af gryden, og afkøl dem, til de kan håndteres. Kog imens saucen lidt ind uden låg. Er der meget fedt på toppen, kasseres lidt af dette.

Pluk kødet fra benene, og kom det tilbage i saucen. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen, til den er al dente, og vend den sammen med oksehaleragouten.

Nyd evt. med friskrevet parmesan på toppen.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke