Oksehaleragout med pasta

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 3t
I alt: 3t 10 min

Oksehaler braiseret i rødvin og tomatpassata er simremad, når det er allerbedst. Oksehalerne giver masser af smag til retten, som suppleres af blandt andet hvidløg, gulerødder, pancetta og krydderurter.

Retten smager skønt med pasta og parmesan, men du kan også nyde den med en god smørmættet kartoffelmos, hvis du foretrækker det.

Antal
personer
Ingredienser
2 stk
løg
5 fed
hvidløg
2 stilke
bladselleri
2 stk
gulerødder
2 kg
oksehaler skåret i grove stykker
100 g
pancetta i tern
600 g
tomatpassata
4 spsk
tomatpuré
0.5 flaske
rødvin
4 kviste
timian (el. 1 tsk. tørret)
4 kviste
oregano (el. 1 tsk. tørret)
2 stk
laurbærblade
400 g
pasta, fx parpadelle
Olie til stegning
Evt. parmesan til servering
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Pil og hak løg og hvidløg. Skær bladsellerien i fine tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern.

Trin 2/5

Brun oksehalerne i olie i en stor stegegryde, og sæt dem til side. Steg nu pancettaen i samme gryde, til det tager farve. Det skal ikke blive sprødt. Kom løg, hvidløg, bladselleri og gulerod i gryden, og sautér videre i 3-4 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt tomatpassata, tomatpuré, rødvin, krydderurter og laurbærblade sammen med oksehalerne, bring gryden i kog, og skum af hvis nødvendigt. Læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i 2-3 timer, til kødet i oksehalerne er meget mørt. Tag dem op af gryden, og afkøl dem, til de kan håndteres. Kog imens saucen lidt ind uden låg. Er der meget fedt på toppen, kasseres lidt af dette.

Trin 3/5

Pluk kødet fra benene, og kom det tilbage i saucen. Smag til med salt og peber.

Trin 4/5

Kog pastaen, til den er al dente, og vend den sammen med oksehaleragouten.

Trin 5/5

Nyd evt. med friskrevet parmesan på toppen.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.