Slibesten

Hold dine knive skarpe med slibesten, så de altid er klar til brug. Med de forskellige kornstørrelser kan du løse alle slibeopgaver.

Udforsk vores blogindlæg

Hvad er carbonstål?

Bag designet: Stegepladen

Hvad er en jernpande?

Hvilket stål er skarpest?

Fordele ved brug af slibesten til knive

At bruge slibesten til at vedligeholde dine knive sikrer, at dine knive altid er skarpe og klar til brug. Slibesten gør det muligt for dig at tilpasse slibevinklen efter dit behov eller knivens eksisterende slibevinkel. Med en skarp kniv er det kniven og ikke dig, der gør arbejdet, hvilket også gør kniven mere sikker at arbejde med. Desuden sikrer en skarp kniv flotte udskæringer - ligegyldigt om du snitter grøntsager, skærer kød eller gennem et brød. 

Sådan vælger du den rette slibesten

Når du skal vælge den rette slibesten, er det vigtigt at overveje knivens nuværende tilstand og hvilket formål, du har med slibningen. Vores sortiment indeholder slibesten i tre forskellige muligheder, hver med både en grovere og finere side. Hvis din kniv er meget sløv, bør du starte med en grov sten for at genskabe knivbladet, før du skifter til en finere sten for at give kniven en skarp finish. Ved at vælge den rette slibesten sikrer du, at dine knive er klar til enhver opgave.

FAQ

Hvor ofte skal jeg slibe mine knive?

Uanset, hvor stærkt et stål din kniv er lavet af, vil det med tiden blive sløvere. Hvor hurtigt det sker afhænger af, hvad du skærer i, hvor ofte du skærer, materialet og ikke mindst, hvor godt du passer på dine knive. Generelt anbefales det at slibe dine knive, når du mærker, at de ikke længere skærer så let som tidligere. To slibninger om året er ofte nok til at holde dem skarpe, hvis du ellers husker at bruge dit strygestål regelmæssigt. Hvis du vælger en kniv i hårdt stål, holder den desuden skarpheden længere, og du slipper for at skulle slibe dine knive så ofte.

Hvordan ved jeg, hvilken kornstørrelse jeg skal bruge?

Tænk på en slibesten ligesom sandpapir - des lavere tal, des grovere sten. Nogle opgaver kræver en grov slibning, som køres efter med finere korn, og andre opgaver kræver en fin slibning. Valget af kornstørrelse afhænger af knivens tilstand. Hvis din kniv eksempelvis er meget sløv eller har små hakker, bør du starte med en grovkornet sten, som #500 / #1000. For lettere slibning og vedligeholdelse kan du bruge en mellem- til finkornet sten, som #2000 / #5000 korn. For at give kniven en ekstra skarp og fin kant kan du afslutte med en meget fin sten som #3000 / #8000.

Kan en slibesten bruges til alle typer knive?

En slibesten kan bruges til de fleste typer knive. Det er dog vigtigt at justere slibevinklen afhængigt af knivens type, eksisterende vinkel og formål. Slibesten er alsidige og kan anvendes på både europæiske og japanske knive, men det kan være nødvendigt at bruge forskellige kornstørrelser afhængigt af knivens materiale og skarphedsgrad.