Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse.
Den er perfekt til dage, hvor det gerne må gå stærkt, men hvor du samtidig ønsker noget lækkert på bordet med masser af smag.
Kan du ikke finde salsiccia, kan du erstatte den med stegechorizo.
Servér eventuelt retten med en salat med fennikel og vinaigrette.
Ingredienser
4 personer
400 g pasta
1 lille løg
3 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
250 g salsiccia
25 g revet parmesan
Olie til stegning
½ tsk. fennikelfrø
¼ tsk. chiliflager
2 spsk. tomatpuré
2,5 dl piskefløde
Salt og peber
Sådan gør du
Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente. Hæld kogevandet fra, men gem lidt af det.
Pil og hak løg og hvidløg, og pluk og hak persille. Klem farsen ud af pølseskindet, og riv parmesanen.
Brun salsiccia på en varm pande i lidt olie, og sæt den til side. Kom lidt ekstra olie på panden, og sautér fennikelfrø kort. Tilsæt chiliflager, løg og hvidløg, sautér videre i et par minutter, og tilsæt dernæst salsiccia, tomatpuré og fløde, og lad det simre i et par minutter. Vend pastaen i, og smag til med salt og peber. Justér eventuelt konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen.
Top med parmesan og persille ved servering.