Gratis levering 1-3 hverdage | 100 dages returret

Rimmet laks med syrnet fløde og grønt

Rimmet laks fungerer både som forret på nytårsbordet eller som et alternativ til den klassiske gravad laks til årets julefrokost. Husk at købe fisk en af høj kvalitet, og frys den inden brug, da fisken ikke varmetilberedes.

 

6 personer

 

Laks:

1 tsk. fennikelfrø

1 tsk. dildfrø

1,5 spsk. flagesalt

1 spsk. sukker

1 lakseside, ca. 600 g

 

Knus fennikelfrø og dildfrø i en morter, og bland dem med salt og sukker.

 

Tjek laksen for eventuelle ben, og læg den med skindsiden nedad i et fad. Fordel saltblandingen på begge sider af laksen, og dæk fadet med husholdningsfilm. Sæt fisken på køl i 24-48 timer.

 

Skær laksen i skiver.

 

Syrnet fløde:

1 dl piskefløde

2 spsk. citronsaft

1 tsk. dijonsennep

½ tsk. sukker

 

Bland piskefløde i en skål med citronsaft, og lad den stå lunt i 20-30 minutter, til den tykner. Smag til med sennep, sukker og salt (ønskes en tykkere konsistens, kan du piske den syrnede fløde en anelse).  

 

Herudover:

½ fennikel

¼ blomkål

¼ agurk

1 æble

1 håndfuld salatblade

Evt. friske urter til pynt, fx tallerkensmækker og karse

 

Skær blomkålen i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Halvér fenniklen, og skær den i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Læg blomkål og fennikel i isvand. Skær agurk og æble i tern.

 

Anret laksen på tallerkner sammen med den syrnede fløde, agurk, æble, blomkål, fennikel og urter.

 

Nyd med godt brød.   


Vinter

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.