Herlig helleflynder med ærter, sprød bacon, syltede perleløg, ramsløgskapers og brunet smør. Servér eventuelt retten med godt brød eller kartofler for et mere mættende måltid.
Kan du ikke finde helleflynder hos din lokale fiskehandler, kan du fint erstatte den med torsk, pighvar eller andre hvide fisk.
4 personer
Ingredienser
12 perleløg
1 dl lagereddike
1 dl sukker
½ dl vand
100 g bacon i tern
200 g ærter
150 g usaltet smør
1 økologisk citron
600 g helleflynderfileter
2 spsk. syltede ramsløgskapers (kan udelades)
Ærteskud og dild til pynt
Sådan gør du
Pil perleløgene. Bring en gryde med lagereddike, sukker og vand i kog, og kog perleløgene i 2 minutter. Lad dem køle af i lagen, og del dem i halve.
Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Kog ærterne i ca. 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
Brun smørret i en lille gryde, tag den af blusset, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
Skær fisken i portionsstørrelse, og steg dem i smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Pas på med at overstege dem. Krydr med salt og peber.
Anret fisken i dybe tallerkner, hæld smørsaucen over, og top med perleløg, syltede ramsløgskapers, ærter og bacon.
Pynt med ærteskud og dild, og servér straks.