Gratis levering 1-2 uger | 100 dages returret

Bagt torsk med svampe og jordskokker

Giv retter med fisk et ekstra skud umami (den 5. grundsmag) ved at tilføje svampe til retten. Her indgår de både stegte samt i en cremet svampesuppe, som fungerer som sauce til fisken. Skum evt. suppen op med en stavblender lige inden servering, og nyd retten med godt brød.

4 personer

4 torskefileter á ca. 200 gram
Olie til stegning og fritering
100 g jordskokker
250 g blandede svampe
Smør til stegning
Friske urter til pynt, fx rød syre
Salt og peber

Læg torskefileterne i et fad, pensl dem med olie, og steg dem i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 12 minutter. Krydr dem med salt.

Skrub jordskokkerne rene, dup dem tørre, og snit dem helt fint – evt. på et mandolinjern. Fritér dem i olie, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og krydr dem med salt.

Rens svampene, og skær evt. større svampe i mindre stykker. Steg dem i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Krydr dem med salt og peber.

Anret torsken i dybe tallerkner, hæld suppen ved, og top med stegte svampe og jordskokkechips. Pynt med friske urter.

Svampesuppe:
250 g blandede svampe
25 g smør
1 løg
1 fed hvidløg
5 dl hønsefond
1 dl fløde
¼ citron
Salt og peber

Pil og hak løg og hvidløg, og skær større svampe i mindre stykker.

Sautér svampene i smør i en gryde, til de smider væde og tager farve. Kom lidt ekstra smør i gryden hvis nødvendigt, tilsæt løg og hvidløg, og sautér videre, til løgene er klare. Kom hønsefond ved, bring gryden i kog, og lad den simre i 10 minutter. Tilsæt fløde, blend suppen, og hæld den tilbage i gryden. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

Efterår

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.