Lynhurtigt, men vanvittigt lækkert. Retten her fungerer glimrende på både travle hverdage, og når der kommer gæster. Den brunede smørsauce er med sprød panko, kapers, cornichoner og dild. Den går virkelig godt hertil. Torsken kan fint skiftes ud med andre fisk, hvis du foretrækker det.
Nyd eventuelt retten med nye kartofler.
4 personer
4 spsk. kapers
4 cornichoner
1 bdt. dild
200 g usaltet smør
2 spsk. panko
½ citron
4 torskefileter
Smør og olie til stegning
125 g babyspinat
Salt og peber
Hak kapers og cornichoner. Pluk og hak dilden (gem lidt til pynt).
Brun smørret i en gryde, tag gryden af varmen, og kom først panko i. Når den er gylden, tilsættes kapers og cornichoner. Smag til med citronsaft, salt og peber, og vend til sidst dilden i.
Steg torskefileterne i olie i ca. 3-4 minutter på begge sider, til de er flot gyldne. Kom smørklatter i panden, når den ene side er tilberedt, lad dem bruse af, og hæld fedtstoffet over torskefileterne undervejs med en ske, mens de steger færdig. Bemærk, at stegetiden kan variere afhængigt af tykkelsen på torskefileterne.
Sautér spinaten i smør på en pande, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.
Anret spinaten i en dyb tallerken, top med torskefileter og dernæst smørsaucen. Pynt med plukket dild.
Nyd evt. med kartofler.