Torsk med brunet smørsauce og spinat - Gastrotools.dk

Torsk med brunet smørsauce og spinat

Lynhurtigt, men vanvittigt lækkert. Retten her fungerer glimrende på både travle hverdage, og når der kommer gæster. Den brunede smørsauce er med sprød panko, kapers, cornichoner og dild. Den går virkelig godt hertil. Torsken kan fint skiftes ud med andre fisk, hvis du foretrækker det.

 

Nyd eventuelt retten med nye kartofler.

 

4 personer

 

4 spsk. kapers

4 cornichoner

1 bdt. dild

200 g usaltet smør

2 spsk. panko

½ citron

4 torskefileter

Smør og olie til stegning

125 g babyspinat

Salt og peber

 

Hak kapers og cornichoner. Pluk og hak dilden (gem lidt til pynt).

 

Brun smørret i en gryde, tag gryden af varmen, og kom først panko i. Når den er gylden, tilsættes kapers og cornichoner. Smag til med citronsaft, salt og peber, og vend til sidst dilden i.

 

Steg torskefileterne i olie i ca. 3-4 minutter på begge sider, til de er flot gyldne. Kom smørklatter i panden, når den ene side er tilberedt, lad dem bruse af, og hæld fedtstoffet over torskefileterne undervejs med en ske, mens de steger færdig. Bemærk, at stegetiden kan variere afhængigt af tykkelsen på torskefileterne.

 

Sautér spinaten i smør på en pande, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.

 

Anret spinaten i en dyb tallerken, top med torskefileter og dernæst smørsaucen. Pynt med plukket dild.

 

Nyd evt. med kartofler.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke