Skindstegt torsk med kål, nødder og brunet smørsauce

Fisk får til tider ry for at være svært at tilberede, men sådan behøver det langt fra at være. Her kommer en simpel og lækker tilberedning af torsk, som får selskab af kål, ristede hasselnødder og en brunet smørsauce med friske krydderurter, kapers og skalotteløg. Kan du ikke finde torsk, kan du erstatte den med andre fisk.

4 personer

Ingredienser

50 g afskallede hasselnødder

4 torskefileter á ca. 150 g

100 g grønkål eller palmekål (eller en blanding af de to)

100 g rosenkål

Smør og olie til stegning

Salt og peber

Smørsauce:

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 håndfuld blandede urter, fx persille, purløg og estragon)

200 g usaltet smør

1 spsk. balsamicoeddike

4 spsk. kapers

Salt og peber

Redskaber

Stegepande i carbonstål eller støbejern

Kokkekniv

Lille gryde eller kasserolle

Sådan gør du

Rist hasselnødderne på en tør pande, til de tager farve. Hak dem groft.

Krydr torskefileterne med salt.

Pluk kålen i grove stykker. Skær bunden af rosenkålen, og del den i blade. Damp begge dele i letsaltet kogende vand i ca. 30 sekunder. Hæld vandet fra, og lad kålen dryppe af.

Steg torskefileterne i rigelige mængder fedtstof på den side, hvor skindet har siddet, til de tager farve. Vend dem, og steg videre et par minutter, mens du hælder fedtstof over, til fisken lige akkurat er tilbedt. 

Anret fisk, kål og hasselnødder på en tallerken, og hæld smørsaucen over.

Smørsauce:

 

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Pluk og hak urterne.

Kom smørret i en gryde, og lad det varme op, til det bliver brunt – pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og rør rundt kortvarigt. Kom balsamicoeddike, kapers og urter i, og tag straks gryden af varmen.

Smag til med salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →