Stegt pighvar med ærter a la francaise - Gastrotools.dk

Stegt pighvar med ærter a la francaise

Skøn sommerret med stegte pighvarfileter med ærter, perleløg, bacon og ærteskud. Pighvarren kan fint skiftes ud med andre fisk, og kan du ikke finde friske ærter, kan du til nød benytte ærter fra frost eller hestebønner. Servér evt. retten med nye kartofler.

 

4 personer

 

100 g bacon i tern

8 perleløg

200 g friskbælgede ærter

Smør til kogning og stegning

1 håndfuld vilde asparges

1,5 dl piskefløde

1 håndfuld ærteskud

600 g fileteret pighvar

Salt og peber

 

Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

 

Pil perleløgene. Kog dem i vand tilsat en klat smør i ca. 5 minutter, til de er møre. Halvér dem.

 

Sautér ærterne i smør på en lille pande sammen med perleløgene i ca. 2 minutter. Tilsæt de vilde asparges, og sautér videre i et minuts tid. Tilsæt fløden, og bring pandens indhold i kog. Vend nu halvdelen af ærteskuddene i, og smag til med salt og peber.

 

Skær pighvarfileterne i portionsstørrelse, og steg dem i smør på en pande i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.

 

Anret pighvarfileterne i dybe tallerkner, og top med ærter a la francaise. Pynt til sidst med de resterende ærteskud.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke