Skøn sommerret med stegte pighvarfileter med ærter, perleløg, bacon og ærteskud. Pighvarren kan fint skiftes ud med andre fisk, og kan du ikke finde friske ærter, kan du til nød benytte ærter fra frost eller hestebønner. Servér evt. retten med nye kartofler.
4 personer
100 g bacon i tern
8 perleløg
200 g friskbælgede ærter
Smør til kogning og stegning
1 håndfuld vilde asparges
1,5 dl piskefløde
1 håndfuld ærteskud
600 g fileteret pighvar
Salt og peber
Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Pil perleløgene. Kog dem i vand tilsat en klat smør i ca. 5 minutter, til de er møre. Halvér dem.
Sautér ærterne i smør på en lille pande sammen med perleløgene i ca. 2 minutter. Tilsæt de vilde asparges, og sautér videre i et minuts tid. Tilsæt fløden, og bring pandens indhold i kog. Vend nu halvdelen af ærteskuddene i, og smag til med salt og peber.
Skær pighvarfileterne i portionsstørrelse, og steg dem i smør på en pande i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Anret pighvarfileterne i dybe tallerkner, og top med ærter a la francaise. Pynt til sidst med de resterende ærteskud.