Se Gastro-TV med Thomas Rode:
Du skal bruge:
- 1 slethvar
- 2 pillede og meget finthakkede skalotteløg
- 3 stk lime, saften og den revne grønne skal herfra
- 50 g skrællet ingefær i fine tern
- 1 fed pillet og finthakket hvidløg
- 1-1,5 dl tamari soya
- 200 g brunet, usaltet smør* (smør kan erstattes med ristet sesamolie)
- 0,5 bdt. frisk koriander - grofthakket (brug bredbladet persille, hvis du synes, at koriander er for parfumeret)
- 1 fast mango skrællet og befriet for stenen. Kødet skæres i lange, tynde både.
- 200 g forårsløg
Fremgangsmåde:
-
Kom skalotteløg, limeskal og saft, ingefær og hvidløg i en gryde og dæk med soya.
-
Giv det et opkog, tilsæt det brunede smør og lad det trække. Frisk, hakket koriander tilsættes umiddelbart før servering.
-
Blancher hurtigt bønnerne i letsaltet vand (1-2 min.), og køl dem af i koldt vand.
-
Filetér slethvaren som vist på videoen og mariner med olivenolie, salt og peber.
-
Steg den gylden på oversiden ved høj varme, til den begynder at krølle let
-
Sluk så for blusset, vend fisken og lad den trække 30-45 sekunder, inden de tages af og anrettes på et varmt fad.
- Imens svinges bønner og mango hurtigt på panden og anrettes så over fisken. Dryp med lidt af marinaden og byd den til fisken.
* brunet smør → smelt smørret ved moderat varme, lad det bruse op og langsom brune til det udsender en nøddeagtig duft. Lad det herefter køle næsten af inden det sies.