Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg - Gastrotools.dk

Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg

Denne her laksetatar er både nem og lækker på sommerbordet, når der kommer gæster. Den tager ikke lang tid at lave, og det hele kan forberedes et par timer i forvejen. Brug laks af bedst mulige kvalitet, og frys den inden brug for at undgå parasitter. 

Nyd evt. laksetataren med godt brød.

4 personer

Ingredienser

400 g laks

1-2 skalotteløg

2 økologiske lime

1 spsk. olivenolie

200 g cremefraiche 38%

Friske urter og spiselige blomster til pynt, fx timian og purløgsblomster

Salt og peber

Sådan gør du

Skær skindet af laksen, og kassér det. Skær nu laksekødet i fine tern. 

Pil og hak skalotteløgene fint. Riv limeskallen fint. 

Rør skalotteløg og laks sammen, vend olivenolie i, og smag til med limeskal, salt og peber. 

Pisk cremefraichen, og smag den til med limesaft, salt og peber. 

Fordel cremefraichen i bunden af små skåle, og kom dernæst laksetataren oven på i et jævnt lag. Pynt med urter og spiselige blomster. 

Anbefalede reskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke