Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg

Denne her laksetatar er både nem og lækker på sommerbordet, når der kommer gæster. Den tager ikke lang tid at lave, og det hele kan forberedes et par timer i forvejen. Brug laks af bedst mulige kvalitet, og frys den inden brug for at undgå parasitter. 

Nyd evt. laksetataren med godt brød.

4 personer

Ingredienser

400 g laks

1-2 skalotteløg

2 økologiske lime

1 spsk. olivenolie

200 g cremefraiche 38%

Friske urter og spiselige blomster til pynt, fx timian og purløgsblomster

Salt og peber

Redskaber

Utilitykniv

Forskærerkniv 

Evt. madpincet til anretning

Sådan gør du

Skær skindet af laksen, og kassér det. Skær nu laksekødet i fine tern. 

Pil og hak skalotteløgene fint. Riv limeskallen fint. 

Rør skalotteløg og laks sammen, vend olivenolie i, og smag til med limeskal, salt og peber. 

Pisk cremefraichen, og smag den til med limesaft, salt og peber. 

Fordel cremefraichen i bunden af små skåle, og kom dernæst laksetataren oven på i et jævnt lag. Pynt med urter og spiselige blomster. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →