Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg - Gastrotools.dk

Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg

Denne her laksetatar er både nem og lækker på sommerbordet, når der kommer gæster. Den tager ikke lang tid at lave, og det hele kan forberedes et par timer i forvejen. Brug laks af bedst mulige kvalitet, og frys den inden brug for at undgå parasitter. 

Nyd evt. laksetataren med godt brød.

4 personer

Ingredienser

400 g laks

1-2 skalotteløg

2 økologiske lime

1 spsk. olivenolie

200 g cremefraiche 38%

Friske urter og spiselige blomster til pynt, fx timian og purløgsblomster

Salt og peber

Sådan gør du

Skær skindet af laksen, og kassér det. Skær nu laksekødet i fine tern. 

Pil og hak skalotteløgene fint. Riv limeskallen fint. 

Rør skalotteløg og laks sammen, vend olivenolie i, og smag til med limeskal, salt og peber. 

Pisk cremefraichen, og smag den til med limesaft, salt og peber. 

Fordel cremefraichen i bunden af små skåle, og kom dernæst laksetataren oven på i et jævnt lag. Pynt med urter og spiselige blomster. 

Anbefalede reskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke