Tatar med ramsløgsmayonnaise, kartoffelchips, syltede perleløg og estragon

Den klassiske tatar har fået en opgradering med hjemmelavet ramsløgsmayonnaise, små kartoffelchips og syltede perleløg. Skal det gå hurtigt, kan du købe til dig til alle tre dele. For et mere mættende måltid, kan du servere tataren med sprøde pomfritter eller bare godt brød.

 

4 personer

 

Ramsløgsmayonnaise (se opskrift længere nede)

400 g hakket oksekød til tatar

7-8 kviste estragon

Syltede perleløg (se opskrift længere nede)

Kartoffelchips (se opskrift længere nede)

Salt og peber

 

Fordel ramsløgsmayonnaisen i små klatter i en dyb tallerken (beregn ca. 5 teskefulde per portion), og anret det hakkede oksekød oven på. Pluk estragonen, og fordel den på tataren sammen med syltede løgskaller og kartoffelchips. Krydr med salt og peber.

 

Ramsløgsmayonnaise:

2 æggeblommer

½ spsk. hvidvinseddike

1 tsk. Dijonsennep

2 dl vindruekerneolie

½ håndfuld ramsløgsblade

Salt og peber

 

Hæld æggeblommer, eddike og sennep i en blender. Mens der blendes, tilsættes olien lidt ad gangen, til mayonnaisen emulgerer. Kom ramsløgene i, og blend til en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.

 

Kartoffelchips:

3-4 små kartofler

Smagsneutral olie til fritering

Salt

 

Vask eller skrub kartoflerne, skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern, og blanchér dem i letsaltet kogende vand i 10 sekunder. Læg dem på et rent viskestykke, og lad dem dryppe af.

 

Fritér dem herefter i rigelige mængder olie ved 120 grader, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og drys dem med salt.

 

Syltede perleløg:

20 perleløg

1 dl sukker

1 dl lagereddike

½ dl vand

½ tsk. salt

 

Pil perleløgene.

 

Giv sukker, eddike, vand og salt et opkog i en gryde, til sukkeret er smeltet. Kom perleløgene i den varme lage, og lad dem trække heri, til lagen er kold. Halvér perleløgene, og pil herefter løgskallerne fra hinanden.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →