Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør - Gastrotools.dk

Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør

Det er både nemt og lækkert at en portion grillede jomfruhummere med urtesmør med citrus på bordet. Uden for ramsløgssæsonen kan du bruge finthakket hvidløg i stedet.

 

4 personer

 

½ bdt. blandede urter, fx citrontimian, purløg, dild og persille

3-4 stilke ramsløg

1 lille økologisk citron

250 g usaltet smør

1 kg jomfruhummere

Salt og peber

 

Pluk urterne, og hak dem sammen med ramsløg. Skær citronen ud i fileter.

 

Smelt smørret i en gryde, tilsæt urterne og citronfileterne, og smag til med salt og peber.

 

Flæk jomfruhummerne på langs med en skarp kniv. Fjern tarmstrengen, og grill dem i 2-3 minutter afhængigt af størrelsen, til de lige akkurat er gennemstegte.

 

Hæld det varme urtesmør over ved servering.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke