Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør

Det er både nemt og lækkert at en portion grillede jomfruhummere med urtesmør med citrus på bordet. Uden for ramsløgssæsonen kan du bruge finthakket hvidløg i stedet.

 

4 personer

 

½ bdt. blandede urter, fx citrontimian, purløg, dild og persille

3-4 stilke ramsløg

1 lille økologisk citron

250 g usaltet smør

1 kg jomfruhummere

Salt og peber

 

Pluk urterne, og hak dem sammen med ramsløg. Skær citronen ud i fileter.

 

Smelt smørret i en gryde, tilsæt urterne og citronfileterne, og smag til med salt og peber.

 

Flæk jomfruhummerne på langs med en skarp kniv. Fjern tarmstrengen, og grill dem i 2-3 minutter afhængigt af størrelsen, til de lige akkurat er gennemstegte.

 

Hæld det varme urtesmør over ved servering.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →