Gratinerede østers med spinat, ost og hvidløg - Gastrotools.dk

Gratinerede østers med spinat, ost og hvidløg

Selv østersskeptikere må overgive sig, når de her ostegratinerede østers med hvidløg og spinat kommer på bordet. Denne lille forret er ideel til nytårsaften i stedet for (eller som supplement til) den typiske rå østers, hvis du vil gøre lidt ekstra ud menuen på årets sidste aften. 

For at lette åbningen af østersene, kan du evt. smide dem ind under grillen kortvarigt eller koge dem i 20 sekunder, indtil skallerne løsner sig. Dette trick fungerer dog kun, hvis dine østers skal serveres tilberedt.

Østers og fyld kan desuden klargøres tidligere på dagen. Så skal de blot grilles lige inden servering.

 

4 personer

 

50 g parmesan

15 g smør

1 spsk. hvedemel

1,75 dl mælk

1 knsp. muskatnød

1 fed hvidløg

Smør til stegning

50 g babyspinat

12 østers

½ dl pankorasp

Salt og peber

 

Riv parmesanen. Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det godt sammen. Kom nu mælken i lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sauce. Tilsæt revet parmesan, og lad osten smelte. Smag til med muskatnød, salt og peber.

 

Pil og hak hvidløget fint. Sautér det i smør på en pande, uden at det tager farve. Kom nu spinaten ved, og sautér videre, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.

 

Åbn østerserne, kassér den overskydende væde, og løsn forsigtigt østersen fra skallen. Husk at tjekke for skalrester. Fordel først spinat og dernæst ostesauce oven på, og top hver østers med en smule pankorasp.

 

Grill dine østers under ovnens grillfunktion i 3-4 minutter, til de er gyldne på toppen.

Anbefalede redskaber 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke