Skøn og lækker frokost- eller forret, hvor det meste kan forberedes i forvejen. Brug ferske kammuslinger af den bedste kvalitet, du kan få fingrene i. Husk af fjerne den lille lukkemuskel, inden du skærer kammuslingerne i skiver. Kan du ikke finde store kammuslinger hos din fiskehandler, kan du i stedet bruge små. Øg evt. antallet af kammuslinger, og halvér dem blot på langs, så du får to skiver ud af hver musling.
4 personer
Ingredienser
12 store kammuslinger
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
50 g parmesan
1 agurk
½-1 sort trøffel
3-4 kviste estragon
Salt
Trøffelmayonnaise:
2 æggeblommer
½ spsk. hvidvinsvineddike
1 tsk. dijonsennep
2 dl smagsneutral olie
Trøffelolie efter smag
Salt og peber
Sådan gør du
Skær hver kammusling i tre skiver på langs, og drys dem med salt og sukker. Sæt dem på køl i 3-4 timer.
Riv parmesanen, og skræl agurken. Skær den herefter i julienne (evt. med en julienneskræller), og vend den med lidt salt. Riv trøflen, og pluk estragonen.
Anret de rimmede kammuslinger på tallerkner sammen med små cirkler af trøffelmayonnaisen. Top med agurk, revet parmesan, revet trøffel og estragon.
Trøffelmayonnaise:
Bland æggeblommer med eddike, sennep, salt og peber. Under konstant piskning tilsættes olien lidt ad gangen. Tilsæt nu trøffelolie efter smag og behag under piskning. Smag til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt, og kom mayonnaisen på en sprøjtepose.