Rimmede kammuslinger med parmesan, trøffel og agurk - Gastrotools.dk

Rimmede kammuslinger med parmesan, trøffel og agurk

Skøn og lækker frokost- eller forret, hvor det meste kan forberedes i forvejen. Brug ferske kammuslinger af den bedste kvalitet, du kan få fingrene i. Husk af fjerne den lille lukkemuskel, inden du skærer kammuslingerne i skiver. Kan du ikke finde store kammuslinger hos din fiskehandler, kan du i stedet bruge små. Øg evt. antallet af kammuslinger, og halvér dem blot på langs, så du får to skiver ud af hver musling.

4 personer

Ingredienser

12 store kammuslinger

1 tsk. salt

½ tsk. sukker

50 g parmesan

1 agurk

½-1 sort trøffel

3-4 kviste estragon

Salt

Trøffelmayonnaise:

2 æggeblommer                              

½ spsk. hvidvinsvineddike

1 tsk. dijonsennep

2 dl smagsneutral olie

Trøffelolie efter smag

Salt og peber

Sådan gør du

Skær hver kammusling i tre skiver på langs, og drys dem med salt og sukker. Sæt dem på køl i 3-4 timer. 

Riv parmesanen, og skræl agurken. Skær den herefter i julienne (evt. med en julienneskræller), og vend den med lidt salt. Riv trøflen, og pluk estragonen. 

Anret de rimmede kammuslinger på tallerkner sammen med små cirkler af trøffelmayonnaisen. Top med agurk, revet parmesan, revet trøffel og estragon.

Trøffelmayonnaise: 

Bland æggeblommer med eddike, sennep, salt og peber. Under konstant piskning tilsættes olien lidt ad gangen. Tilsæt nu trøffelolie efter smag og behag under piskning. Smag til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt, og kom mayonnaisen på en sprøjtepose.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke