Rimmede kammuslinger med parmesan, trøffel og agurk

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 4t
Tilberedning: 0 min
I alt: 4t

Skøn og lækker frokost- eller forret, hvor det meste kan forberedes i forvejen. Brug ferske kammuslinger af den bedste kvalitet, du kan få fingrene i. Husk af fjerne den lille lukkemuskel, inden du skærer kammuslingerne i skiver. Kan du ikke finde store kammuslinger hos din fiskehandler, kan du i stedet bruge små. Øg evt. antallet af kammuslinger, og halvér dem blot på langs, så du får to skiver ud af hver musling.

Antal
personer
Ingredienser
12
store kammuslinger
1 tsk
salt
0.5 tsk
sukker
50 g
parmesan
1
agurk
1
sort trøffel
4 kviste
estragon
Salt
2
æggeblommer
0.5 spsk
hvidvinseddike
1 tsk
dijonsennep
2 dl
smagsneitral olie
Trøffelolie efter smag
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Kammuslinger
Trin 1/3

Skær hver kammusling i tre skiver på langs, og drys dem med salt og sukker. Sæt dem på køl i 3-4 timer. 

Trin 2/3

Riv parmesanen, og skræl agurken. Skær den herefter i julienne (evt. med en julienneskræller), og vend den med lidt salt. Riv trøflen, og pluk estragonen. 

Trin 3/3

Anret de rimmede kammuslinger på tallerkner sammen med små cirkler af trøffelmayonnaisen. Top med agurk, revet parmesan, revet trøffel og estragon.

Trøffelmayonnaise
Trin 1/3

Bland æggeblommer med eddike, sennep, salt og peber.

Trin 2/3

Under konstant piskning tilsættes olien lidt ad gangen. Tilsæt nu trøffelolie efter smag og behag under piskning.

Trin 3/3

Smag til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt, og kom mayonnaisen på en sprøjtepose.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.