Pasta med hjertemuslinger og ramsløgspesto

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 30 min

Det italienske køkken får et nordisk tvist ved tilføjelsen af ramsløgspesto. Hvis du foretrækker det, eller hvis det er uden for ramsløgssæsonen, kan du bruge bredbladet persille i stedet for ramsløg.

 

Hjertemuslingerne kan også uden videre erstattes med de herhjemme mere almindelige blåmuslinger, som efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder. Gem endelig væden i bunden af gryden, efter du har dampet muslingerne. Den er suveræn som base i saucer til fisk.

Antal
personer
Ingredienser
400 g
pasta, fx linguine
4 stk.
fed hvidløg
50 g
parmasan
50 g
ramsløg
50 g
cashewnødder
2.5 dl
olivenolie
0.5 stk.
citron
1 kg
hjertemusling
2.5 dl
hvidvin
Salt og peber
Olie til stegning
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente. Gem lidt af kogevandet.

Trin 2/5

Pil hvidløget, og riv parmesanen groft. Kom det hele i en blender sammen med ramsløg (gem lidt til pynt), cashewnødder og olivenolie. Blend pestoen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Trin 3/5

Skyl hjertemuslingerne. Frasortér åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet.

Trin 4/5

Pil og hak hvidløget, og steg det i olie på en pande, til det dufter aromatisk. Kom muslingerne ved, og sautér dem ved høj varme i 30 sekunder. Kom hvidvin på, og dæk panden med et låg. Lad dem koge i et par minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke åbner sig.

Trin 5/5

Bland pastaen med den ønskede mængde pesto, tilsæt de reserverede ramsløgsblade, og justér evt. konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen. Vend til sidst hjertemuslingerne i.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.