Små kammuslinger med sauce nage - Gastrotools.dk

Små kammuslinger med sauce nage

De her små kammuslinger kaldes pétoncles på fransk. Her får de selskab af nye løg og gulerødder samt en delikat sauce nage. Kan du ikke finde de små kammuslinger hos din lokale fiskehandler, kan du bruge de almindelige store kammuslinger i stedet. Stegetiden forlænges da en anelse.

 

4 personer

 

2 bdt. små gulerødder med top

8 nye løg

50 g smør

400 g små kammuslinger

Smør og olie til stegning

Dild til pynt og snittet purløg til pynt

Salt og peber

 

Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i mundrette bidder – bevar gerne lidt af toppen. Halvér og pil de nye løg. Kog begge dele i letsaltet vand tilsat smør, til de er møre, men stadig har bid.

 

Steg kammuslingerne i smør og olie i ca. 30 sekunder på hver side. Krydr dem med salt.

 

Anret grøntsager og kammuslinger i en dyb tallerken, og top med sauce nage, dild, purløg og friskkværnet peber.

 

Sauce nage:

2 gulerødder

1 skalotteløg

½ fennikel

2,5 dl hvidvin

½ dl hvidvinseddike

1 tsk. korianderfrø

125 g koldt i usaltetsmør i tern

Salt

 

Skræl gulerødder og pil skalotteløg. Skær begge dele samt fennikel i tern. Kom det hele i en gryde sammen med hvidvin, hvidvinseddike og korianderfrø, bring i gryden i kog, og kog den ind til 1/3. Sigt grydens indhold, kom den sigtede sauce tilbage i gryden, og montér den med smør (pisk de kolde smørtern i saucen én efter én – bring ikke saucen i kog bagefter. Temperaturen bør ligge på omkring 80 grader). Smag til med salt. 

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Omelet med spinat og gedeost

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.  Omeletten...

Læs mere

Cacio e pepe

I samarbejde med Adam Price får du her hans opskrift på cacio e pepe. Retten består af få ingredienser og tager ikke længere tid at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke