De skønne danske blåmuslinger får et hint af anis takket være pastis og fennikel i retten. Hvis du foretrækker en mere cremet version, kan du tilsætte en smule fløde til allersidst. Glem endelig ikke brødet til at svøbe en gode muslingelage op med.
4 personer
Ingredienser
2 kg blåmuslinger
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stor gulerod
1 fennikel
1 porre
Olivenolie
1,5 dl pastis
1 bdt. blandede urter, fx hakket persille, timian og kørvel
Godt brød til servering
Peber
Sådan gør du
Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne muslinger et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i fine tern. Skær også fenniklen i tern, og snit porren i ringe.
Sautér hvidløg og grøntsager i olivenolie i en stor gryde i et par minutter. Kom blåmuslingerne ved, hæld pastis over, og læg låg på. Damp blåmuslingerne ved høj varme i ca. 4 minutter, til de har åbnet sig. Kassér evt. lukkede blåmuslinger.
Vend friske urter (gem evt. lidt til pynt) og peber i, og vend det hele godt sammen.
Fordel blåmuslingerne i dybe tallerkner, og hæld grøntsager og kogelage over dem. Pynt evt. med ekstra urter, og nyd blåmuslingerne med godt brød.