Dampede blåmuslinger med pastis og urter - Gastrotools.dk

Dampede blåmuslinger med pastis og urter

De skønne danske blåmuslinger får et hint af anis takket være pastis og fennikel i retten. Hvis du foretrækker en mere cremet version, kan du tilsætte en smule fløde til allersidst. Glem endelig ikke brødet til at svøbe en gode muslingelage op med.

4 personer

Ingredienser

2 kg blåmuslinger

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 stor gulerod

1 fennikel

1 porre

Olivenolie

1,5 dl pastis

1 bdt. blandede urter, fx hakket persille, timian og kørvel

Godt brød til servering

Peber

Sådan gør du

Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne muslinger et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i fine tern. Skær også fenniklen i tern, og snit porren i ringe.

Sautér hvidløg og grøntsager i olivenolie i en stor gryde i et par minutter. Kom blåmuslingerne ved, hæld pastis over, og læg låg på. Damp blåmuslingerne ved høj varme i ca. 4 minutter, til de har åbnet sig. Kassér evt. lukkede blåmuslinger.

Vend friske urter (gem evt. lidt til pynt) og peber i, og vend det hele godt sammen.

Fordel blåmuslingerne i dybe tallerkner, og hæld grøntsager og kogelage over dem. Pynt evt. med ekstra urter, og nyd blåmuslingerne med godt brød.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke