Dampede blåmuslinger med pastis og urter

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 5 min
I alt: 25 min

De skønne danske blåmuslinger får et hint af anis takket være pastis og fennikel i retten. Hvis du foretrækker en mere cremet version, kan du tilsætte en smule fløde til allersidst. Glem endelig ikke brødet til at svøbe en gode muslingelage op med.

Antal
personer
Ingredienser
2 kg
blåmuslinger
2
skalotteløg
2 fed
hvidløg
1
stor gulerod
1
fennikel
1
porre
1.5 dl
pastis
1 bdt
blandede urter, fx hakket persille, timian og kørvel
Olivenolie
Godt brød til servering
Peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/6

Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne muslinger et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.

Trin 2/6

Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i fine tern. Skær også fenniklen i tern, og snit porren i ringe.

Trin 3/6

Sautér hvidløg og grøntsager i olivenolie i en stor gryde i et par minutter. Kom blåmuslingerne ved, hæld pastis over, og læg låg på.

Trin 4/6

Damp blåmuslingerne ved høj varme i ca. 4 minutter, til de har åbnet sig. Kassér evt. lukkede blåmuslinger.

Trin 5/6

Vend friske urter (gem evt. lidt til pynt) og peber i, og vend det hele godt sammen.

Trin 6/6

Fordel blåmuslingerne i dybe tallerkner, og hæld grøntsager og kogelage over dem. Pynt evt. med ekstra urter, og nyd blåmuslingerne med godt brød.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.