Muslingesuppe med fennikel og porre - Gastrotools.dk

Muslingesuppe med fennikel og porre

Skøn og cremet suppe med blåmuslinger, hvidvin og fløde samt grønt. Retten fungerer glimrende som forret, når menuen skal være ekstra festlig som eksempelvis på årets sidste aften. 

Skal suppen nydes som en hovedret, bør mængden fordobles. 

4 personer

Ingredienser

1,5 kg blåmuslinger

1 løg

3 fed hvidløg

Olie til stegning

3,5 dl tør hvidvin

5 dl hønsefond

2,5 dl piskefløde

1 fennikel

1 porre

Smør til stegning

Friske urter til pynt, fx kørvel  

Knuste croutoner til pynt

Salt og peber

Sådan gør du

Rens blåmuslingerne, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet. 

Pil og hak løg og hvidløg, og sautér dem i olie i en stor gryde, til løgene er klare. Kom nu muslinger og hvidvinen ved, læg låg på, og damp muslingerne ved høj varme i 3-4 minutter, til de har åbnet sig. Sigt væden fra gryden over i en anden gryde – kassér den sandede del i bunden.

Pil blåmuslingerne ud af skallerne.

Bring væden fra blåmuslingerne i kog, og tilsæt fonden. Lad den simre i 5 minutter. Kom nu fløden ved, bring gryden i kog, og lad den reducere i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Halvér fenniklen, og skær den i tynde skiver. Snit porren i ringe. Sautér begge dele i smør på en pande i 3-4 minutter ved svag til jævn varme. Krydr med salt og peber.

Anret grøntsagerne og blåmuslingerne i dybe tallerkner. Hæld den varme suppe over, og pynt med friske urter og knuste croutoner.

Nyd evt. suppen med godt brød.   

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke