Denne her cremede jordskokkesuppe smager skønt med stegte kammuslinger og sprøde æbletern. Er lysten til det, kan du også supplere med en smule rå jordskokker i tern.
Vær opmærksom på, at kammuslinger endelig ikke må få for længe på panden. Så bliver de seje og kedelige. Der er brugt store kammuslinger her, så husk at nedjustere stegetiden, hvis kammuslingerne er mindre.
4 personer
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
400 g jordskokker
100 g kartoffel
Smør til stegning
1 l hønsefond
1,5 dl piskefløde
1-2 tsk. æblecidereddike
4 store kammuslinger
Olie til stegning
1 æble
Friske urter til pynt, fx kørvel og dild
Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i tern.
Sautér løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt jordskokker og kartofler, og sautér videre i 1-2 minutter. Tilsæt hønsefond, bring gryden i kog, og lad den simre, til kartofler og jordskokker er møre. Tilsæt fløden, blend suppen helt glat, og smag til med æblecidereddike, salt og peber.
Steg kammuslingerne i olie på en pande i ca. 50-60 sekunder på hver side (er kammuslingerne små, nedjusteres stegetiden). Krydr dem med salt.
Skær æblet i tern.
Anret suppen i dybe tallerkner, læg en kammusling i hver portion, og top med æbletern og friske urter. Dryp lidt olivenolie over.
Nyd suppen med godt brød.