Jordskokkesuppe med kammuslinger og æble - Gastrotools.dk

Jordskokkesuppe med kammuslinger og æble

Denne her cremede jordskokkesuppe smager skønt med stegte kammuslinger og sprøde æbletern. Er lysten til det, kan du også supplere med en smule rå jordskokker i tern.

Vær opmærksom på, at kammuslinger endelig ikke må få for længe på panden. Så bliver de seje og kedelige. Der er brugt store kammuslinger her, så husk at nedjustere stegetiden, hvis kammuslingerne er mindre.

4 personer

Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
400 g jordskokker
100 g kartoffel
Smør til stegning
1 l hønsefond
1,5 dl piskefløde
1-2 tsk. æblecidereddike
4 store kammuslinger
Olie til stegning
1 æble
Friske urter til pynt, fx kørvel og dild
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i tern.

Sautér løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt jordskokker og kartofler, og sautér videre i 1-2 minutter. Tilsæt hønsefond, bring gryden i kog, og lad den simre, til kartofler og jordskokker er møre. Tilsæt fløden, blend suppen helt glat, og smag til med æblecidereddike, salt og peber.

Steg kammuslingerne i olie på en pande i ca. 50-60 sekunder på hver side (er kammuslingerne små, nedjusteres stegetiden). Krydr dem med salt.

Skær æblet i tern.

Anret suppen i dybe tallerkner, læg en kammusling i hver portion, og top med æbletern og friske urter. Dryp lidt olivenolie over.

Nyd suppen med godt brød.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Læs mere
Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke