Blomkålssuppe med chorizo - Gastrotools.dk

Blomkålssuppe med chorizo

Den milde og cremede blomkålssuppe får et krydret modspil i form af små stykker chorizo stegt på panden. Der er her brugt en blød chorizo, som pilles ud af pølseskindet og steges i små stykker. Du kan dog også fint bruge den klassiske ”tørre” chorizo, som blot skal skæres i tern inden stegning. Vælg gerne en lidt spicy chorizo til suppen her.

4 personer

Ingredienser

2 løg

2 fed hvidløg

1 mellemstor blomkål

25 g smør

1 l hønsefond

½ - 1 dl fløde

½ citron

150 g blød chorizo

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skær blomkålen ud i buketter.

Smelt smørret i en gryde, og sautér løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt hønsefond og blomkål, bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 10 minutter, til blomkålen er helt mør. Blend suppen glat, kom den tilbage i gryden, og tilsæt fløden. Lun suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Tag farsen ud af chorizoen, del den i små stykker, og steg dem på en pande i en anelse olie, til de er gennemstegte.

Anret suppen i dybe tallerkner, og top med den stegte chorizo.

Nyd suppen med godt brød.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke