Kartoffel-porresuppe med bacon og timiancroutoner

En klassisk kartoffel-porresuppe er en rigtig vintervarmer. Suppen er elsket blandt både store og små, den er nem at lave, og så er det samtidig en økonomisk spise. Derfor passer den perfekt på middagsbordet i den travle julemåned, hvor både gaveindkøb og sociale arrangementer fylder kalenderen. 

Versionen her er toppet med sprøde bacontern og hjemmelavede timiancroutoner, men mindre kan nu også gøre det. Et drys snittet purløg klæder ligeledes retten glimrende. 

4 personer: 

Ingredienser

2 skiver lyst brød

Olivenolie

3-4 kviste timian

1 løg

3 porrer  

500 g bagekartofler

Smør til stegning

1 liter hønsefond

1 dl piskefløde

200 g bacon i tern

3-4 kviste timian til pynt

Salt og peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn/180 grader varmluft. 

Skær brødet i grove tern, vend det med olivenolie, timian, salt og peber. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen i cirka 10-12 minutter, til croutonerne er sprøde og gyldne. 

Pil og hak løg, og skær porrer i ringe. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. 

Steg løg og porrer ved jævn varme i smør i en stor gryde i 4-5 minutter. Kom kartofler og fond ved, bring gryden i kog, og lad den simre, til kartoflerne er møre. Tilsæt fløde, blend suppen, og smag til med salt og peber. Justér eventuelt konsistensen på suppen med ekstra hønsefond hvis nødvendigt.  

Steg bacon sprød på en tør pande. 

Anret suppen i dybe tallerkner, top med bacon og timiancroutoner, og pynt med timiankviste. 

Nyd suppen med godt brød.

Redskaber:

← Ældre indlæg