Gratis levering 1-2 uger | 100 dages returret

Græskarsuppe med ingefær, chilikerner og koriander

Efteråret er lig med græskar. Her kommer opskriften på en fyldig græskarsuppe, som er krydret med karry og ingefær. Bruger du hokkaidogræskar, kan du også benytte skrællen, hvis den er økologisk. Du kan også bruge et konventionelt hokkaidogræskar eller butternut squash, men så skal de skrælles inden brug.

4 personer

600 g økologisk hokkaidogræskar
2 løg
3 fed hvidløg
20 g ingefær
2 stængler bladselleri
Olie til stegning
1 spsk. karry
1 liter hønsefond
¼ citron
¼ bdt. koriander
100 g cremefraiche
Salt og peber

Skyl og halvér græskarret, og skrab indmaden ud med en ske. Skær græskarret, inkl. skrællen, i grove tern.

Pil og hak løg og hvidløg, og skræl og hak ingefæren. Snit bladsellerien.

Sautér løg, hvidløg, ingefær og bladselleri i olie i en stor gryde, til løgene er klare. Kom karryen ved, og sautér videre ganske kort, inden du tilsætter græskarret. Vend det hele godt rundt, og tilsæt hønsefond. Lad suppen simre i ca. 15 minutter, til græskarternene er møre. Blend suppen helt glat, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Hak eller pluk korianderen groft.

Kom suppen i skåle, og top med cremefraiche, chilikerner og koriander.

Nyd evt. suppen med godt brød.

Chilikerner:
5 spsk. olie eller chiliolie
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. solsikkekerner
1/2 spsk. hørfrø
1 tsk. groft chilipulver
1 nip salt

Varm olien op på en lille pande, tilsæt kerner, frø og chili, og sautér dem et minuts tid ved jævn varme. Krydr med salt.

Efterår

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.