Østers med bærgranité - Gastrotools.dk

Østers med bærgranité

Østers er en fornem spise i sig selv med et par dråber citronsaft og måske et stænk Tabasco. Lidt bedre bliver de med en sherryvinaigrette. Og vil du for alvor imponere dine gæster, kan du gøre som her og toppe dem med en hjemmelavet bærgranité.

4 personer

Ingredienser

400 g røde bær, fx jordbær, ribs og hindbær
½ citron
1 dl sukker
1 dl vand
12 østers
Evt. friske urter eller blomster til pynt

Sådan gør du

Blend bærrene til en fin puré. Pres citronen.
 
Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft og bærpuré, sigt evt., og kom massen i en fryseegnet beholder med låg.
 
Sæt beholderen i fryseren i 4-5 timer, og skrab toppen af granitéen med en gaffel.
 
Åben østers, anret granitéen oven på, og pynt evt. med friske urter eller spiselige blomster.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke