Østers med bærgranité

Østers er en fornem spise i sig selv med et par dråber citronsaft og måske et stænk Tabasco. Lidt bedre bliver de med en sherryvinaigrette. Og vil du for alvor imponere dine gæster, kan du gøre som her og toppe dem med en hjemmelavet bærgranité.

4 personer

Ingredienser

400 g røde bær, fx jordbær, ribs og hindbær
½ citron
1 dl sukker
1 dl vand
12 østers
Evt. friske urter eller blomster til pynt

Redskaber

Lille gryde eller kasserolle

Madpincet

Sådan gør du

Blend bærrene til en fin puré. Pres citronen.
 
Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft og bærpuré, sigt evt., og kom massen i en fryseegnet beholder med låg.
 
Sæt beholderen i fryseren i 4-5 timer, og skrab toppen af granitéen med en gaffel.
 
Åben østers, anret granitéen oven på, og pynt evt. med friske urter eller spiselige blomster.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →