Rørt tatar med rødbede, urter og croutoner - Gastrotools.dk

Rørt tatar med rødbede, urter og croutoner

Tatar er en lynhurtig og lækker spise, som leder tankerne hen på ferie i det franske. Her er der tale om en ”rørt” udgave, hvor kødet blandt andet er tilsat æggeblommer, sennep og skalotteløg. Tilføjelsen af lidt surt og lidt knas, til at give kontrast til det bløde og det fede er altid en god idé. Her er det i form af lynsyltede rødbeder og knuste croutoner.

4 personer

Ingredienser

1 skive lyst brød

Olivenolie

1 stor rødbede

1 dl eddike

1 dl sukker

½ dl vand

1-2 skalotteløg

400 g hakket oksekød (til tatar)

2 tsk. Dijonsennep

2 æggeblommer

1-2 spsk. olivenolie

1-2 spsk. høvlet peberrod

Friske urter til pynt, fx estragon og karse

Ristet brød til servering

Salt og peber

Sådan gør du

Riv brødet i små stykker, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200 grader varmluft/220 grader alm. ovn i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Afkøl, og knus dem herefter let.

Skræl rødbeden, skær den i ca. 1 cm tern, og kog dem i eddike, sukker og vand i 1 minut. Afkøl i lagen.

Pil og hak skalotteløget fint, og rør det sammen med oksekød, sennep, æggeblommer, olivenolie, salt og peber. 

Anret den rørte tatar på tallerkner, top med syltede rødbedetern, peberrod, knuste croutoner og urter.

Servér med ristet brød.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke