Tatar er en lynhurtig og lækker spise, som leder tankerne hen på ferie i det franske. Her er der tale om en ”rørt” udgave, hvor kødet blandt andet er tilsat æggeblommer, sennep og skalotteløg. Tilføjelsen af lidt surt og lidt knas, til at give kontrast til det bløde og det fede er altid en god idé. Her er det i form af lynsyltede rødbeder og knuste croutoner.
4 personer
Ingredienser
1 skive lyst brød
Olivenolie
1 stor rødbede
1 dl eddike
1 dl sukker
½ dl vand
1-2 skalotteløg
400 g hakket oksekød (til tatar)
2 tsk. Dijonsennep
2 æggeblommer
1-2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. høvlet peberrod
Friske urter til pynt, fx estragon og karse
Ristet brød til servering
Salt og peber
Sådan gør du
Riv brødet i små stykker, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200 grader varmluft/220 grader alm. ovn i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Afkøl, og knus dem herefter let.
Skræl rødbeden, skær den i ca. 1 cm tern, og kog dem i eddike, sukker og vand i 1 minut. Afkøl i lagen.
Pil og hak skalotteløget fint, og rør det sammen med oksekød, sennep, æggeblommer, olivenolie, salt og peber.
Anret den rørte tatar på tallerkner, top med syltede rødbedetern, peberrod, knuste croutoner og urter.
Servér med ristet brød.