Millionbøf med kartoffelmos - Gastrotools.dk

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf er en enkel, men skøn spise, som både små og store elsker. Hemmeligheden bag en god millionbøf er en god brun sovs, som den brunede fars svømmer rundt i. Kast gerne lidt ekstra kærlighed efter den i form af et par dryp worcestershire sauce, lidt ribsgelé eller en teskefuld gastrique.

Nyd millionbøf med kartoffelmos og syltede rødbeder.

4 personer

Ingredienser

Millionbøf:

2 løg

Olie til stegning

600 g hakket oksekød

5 dl okse- eller kalvefond

1 tsk. tørret timian

2 laurbærblade

2 spsk. majsstivelse

Kulør

Evt. worcestershire sauce, ribsgelé eller gastrique

Syltede rødbeder

Evt. friske krydderurter til pynt, fx karse

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg, og sautér dem i olie i en gryde, til de er klare. Tilsæt hakket oksekød, og brun det ved høj varme. Kom fond, timian og laurbærblade i gryden, bring den i kog, og lad den simre i 15 minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, tilsæt et par dråber kulør, og smag evt. med worcestershire sauce, ribsgelé eller gastrique samt salt og peber.

Servér med kartoffelmos, syltede rødbeder og evt. friske krydderurter.

Ingredienser

Kartoffelmos:

1 kg bagekartofler eller kartofler til mos

50 g smør

2 dl mælk

Salt

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem i usaltet vand, til de møre.

Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller et elektrisk piskeris. Lad smørret smelte i den varme mos, og tilsæt derefter mælk, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke