Millionbøf er en enkel, men skøn spise, som både små og store elsker. Hemmeligheden bag en god millionbøf er en god brun sovs, som den brunede fars svømmer rundt i. Kast gerne lidt ekstra kærlighed efter den i form af et par dryp worcestershire sauce, lidt ribsgelé eller en teskefuld gastrique.
Nyd millionbøf med kartoffelmos og syltede rødbeder.
4 personer
Ingredienser
Millionbøf:
2 løg
Olie til stegning
600 g hakket oksekød
5 dl okse- eller kalvefond
1 tsk. tørret timian
2 laurbærblade
2 spsk. majsstivelse
Kulør
Evt. worcestershire sauce, ribsgelé eller gastrique
Syltede rødbeder
Evt. friske krydderurter til pynt, fx karse
Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg, og sautér dem i olie i en gryde, til de er klare. Tilsæt hakket oksekød, og brun det ved høj varme. Kom fond, timian og laurbærblade i gryden, bring den i kog, og lad den simre i 15 minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, tilsæt et par dråber kulør, og smag evt. med worcestershire sauce, ribsgelé eller gastrique samt salt og peber.
Servér med kartoffelmos, syltede rødbeder og evt. friske krydderurter.
Ingredienser
Kartoffelmos:
1 kg bagekartofler eller kartofler til mos
50 g smør
2 dl mælk
Salt
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem i usaltet vand, til de møre.
Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller et elektrisk piskeris. Lad smørret smelte i den varme mos, og tilsæt derefter mælk, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt.