En pariserbøf er en dansk frokostklassiker, som hitter den dag i dag. Kombinationen af det sprøde brød, den saftige hakkebøf og tilbehøret, der tilfører både syre og sødme, kan bringe et smil frem hos de fleste. Den syltede rødbede er her erstattet med syltede rødløg og frisk rødbede i strimler.
4 personer
Ingredienser
4 skiver lyst brød
800 g hakket oksekød
Smør og olie til stegning
4 skalotteløg
1 rødbede
1 peberrod
80 g syltet rødløg
80 g sennepspickles
4 spsk. kapers
4 æggeblommer
1 bakke karse
Salt og peber
Sådan gør du
Skær skorpen af brødet. Form farsen til fire flade hakkebøffer, form dem rundt om brødet, så kødet går en smule ud over kanterne. Krydr med salt og peber
Steg pariserbøfferne i smør og olie i 2-3 minutter på brødsiden. Vend dem dernæst, og steg dem i yderligere i ca. 5-6 minutter på kødsiden.
Pil og hak skalotteløg, og riv rødbede og peberrod.
Anret pariserbøfferne på tallerkner, og fordel tilbehøret rundt om dem. Top til sidst hver pariserbøf med en æggeblomme.