Croque madame - Gastrotools.dk

Croque madame

Den franske klassiker croque madame er forrygende til både morgen og middag – og som en snack ud på de sene timer. Det ristede brød er toppet med en fylding bechamelsauce med gruyere, skinke og ekstra ost til at, inden hele herligheden toppes med et spejlæg. Nyd den med en god klat sennep og evt. en grøn salat med vinaigrette til at give lidt modspil til ostesaucen.

4 personer

Ingredienser

8 skiver lyst brød

20 g smør

2 spsk. hvedemel

2,5 dl mælk

150 g revet gruyere (eller anden fast ost)

1 knsp. muskatnød

4 tsk. Dijonsennep

8 skiver skinke

4 æg

Smør til stegning

Salt og peber

Sådan gør du

Rist brødet, til det er sprødt.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel under omrøring, og hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der dannes en opbagt sauce. Smelt halvdelen af osten heri, og smag til med muskatnød, salt og peber.

Læg brødet på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af brødet med sennep, kom en smule bechamelsauce oven på (ca. 2 spsk.) og dernæst skinken. Læg det resterende brød oven på, top atter med en smule bechamelsauce. Slut af med et drys af den resterende ost.

Sæt bagepladen i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i cirka 10-15 minutter, til osten er gylden og smeltet.

Spejl imens æggene i smør, og kom dem på de færdige croque madames. 

Nyd evt. med en grøn salat samt ekstra sennep.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Læs mere
Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke