Sprød kyllingeburger med spicy slaw - Gastrotools.dk

Sprød kyllingeburger med spicy slaw

Sprødt og lækkert alternativ til den klassiske burger med oksebøf. Versionen her er med kylling i en krydret panering, mens det grønne element er en chilikrydret slaw på rød og grøn spidskål samt rødløg. Er lysten til det, kan du evt. smide en håndfuld revet gulerod i.

4 personer

Ingredienser

2 æg
2 dl hvedemel
3 dl rasp
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen
2 tsk. chilipulver
1 tsk. hvidløgspulver
2 store kyllingebrystfileter
Olie til stegning
½ bdt. koriander
4 burgerboller
Mayonnaise
Salt og peber

Spicy slaw:

½ spidskål
½ rødløg
100 g cremefraiche
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. æblecidereddike
½ spsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
Chilipulver efter smag og behag
Salt og peber 

Redskaber

Skærebræt

Brødkniv

Stegepande i carbonstål eller støbejern

Kokkekniv

Sådan gør du 

Pisk æggene i en dyb tallerken, og fordel også hvedemel og rasp i hver sine dybe tallerkner. Krydr raspen med krydderierne, salt og peber.

Læg kyllingefileterne på et skærebræt mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kagerulle. Del dem herefter i to. Vend først kyllingestykkerne i melblandingen, dernæst pisket æg og til sidst rasp. Vend dem endnu engang i æg og rasp.

Varm en god mængde olie på en pande, og brun kyllingefileterne på begge sider. Steg dem færdige på en ovnrist i en 180 grader varm ovn i cirka 7-8 minutter, til de er gennemstegte. Drys dem med lidt salt.

Pluk korianderen groft.

Lun burgerbollerne i ovnen, halvér dem, og smør dem med mayonnaise. Top med kylling, spicy slaw og koriander.

Spicy slaw:
Snit spidskålen. Pil rødløget, og snit det i tynde ringe.

Bland cremefraiche, mayonnaise, æblecidereddike, dijonsennep og sukker i en skål, og smag dressingen til med chili, salt og peber. Vend den sammen med grøntsagerne.

 

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke