Sprødt og lækkert alternativ til den klassiske burger med oksebøf. Versionen her er med kylling i en krydret panering, mens det grønne element er en chilikrydret slaw på rød og grøn spidskål samt rødløg. Er lysten til det, kan du evt. smide en håndfuld revet gulerod i.
4 personer
Ingredienser
2 æg
2 dl hvedemel
3 dl rasp
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen
2 tsk. chilipulver
1 tsk. hvidløgspulver
2 store kyllingebrystfileter
Olie til stegning
½ bdt. koriander
4 burgerboller
Mayonnaise
Salt og peber
Spicy slaw:
½ spidskål
½ rødløg
100 g cremefraiche
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. æblecidereddike
½ spsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
Chilipulver efter smag og behag
Salt og peber
Redskaber
Stegepande i carbonstål eller støbejern
Sådan gør du
Pisk æggene i en dyb tallerken, og fordel også hvedemel og rasp i hver sine dybe tallerkner. Krydr raspen med krydderierne, salt og peber.Læg kyllingefileterne på et skærebræt mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kagerulle. Del dem herefter i to. Vend først kyllingestykkerne i melblandingen, dernæst pisket æg og til sidst rasp. Vend dem endnu engang i æg og rasp.
Varm en god mængde olie på en pande, og brun kyllingefileterne på begge sider. Steg dem færdige på en ovnrist i en 180 grader varm ovn i cirka 7-8 minutter, til de er gennemstegte. Drys dem med lidt salt.
Pluk korianderen groft.
Lun burgerbollerne i ovnen, halvér dem, og smør dem med mayonnaise. Top med kylling, spicy slaw og koriander.
Spicy slaw:
Snit spidskålen. Pil rødløget, og snit det i tynde ringe.
Bland cremefraiche, mayonnaise, æblecidereddike, dijonsennep og sukker i en skål, og smag dressingen til med chili, salt og peber. Vend den sammen med grøntsagerne.