Sprød kyllingeburger med spicy slaw

Sprødt og lækkert alternativ til den klassiske burger med oksebøf. Versionen her er med kylling i en krydret panering, mens det grønne element er en chilikrydret slaw på rød og grøn spidskål samt rødløg. Er lysten til det, kan du evt. smide en håndfuld revet gulerod i.

4 personer

2 æg
2 dl hvedemel
3 dl rasp
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen
2 tsk. chilipulver
1 tsk. hvidløgspulver
2 store kyllingebrystfileter
Olie til stegning
½ bdt. koriander
4 burgerboller
Mayonnaise
Salt og peber

Pisk æggene i en dyb tallerken, og fordel også hvedemel og rasp i hver sine dybe tallerkner. Krydr raspen med krydderierne, salt og peber.

Læg kyllingefileterne på et skærebræt mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kagerulle. Del dem herefter i to. Vend først kyllingestykkerne i melblandingen, dernæst pisket æg og til sidst rasp. Vend dem endnu engang i æg og rasp.

Varm en god mængde olie på en pande, og brun kyllingefileterne på begge sider. Steg dem færdige på en ovnrist i en 180 grader varm ovn i cirka 7-8 minutter, til de er gennemstegte. Drys dem med lidt salt.

Pluk korianderen groft.

Lun burgerbollerne i ovnen, halvér dem, og smør dem med mayonnaise. Top med kylling, spicy slaw og koriander.

Spicy slaw:
½ spidskål
½ rødløg
100 g cremefraiche
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. æblecidereddike
½ spsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
Chilipulver efter smag og behag
Salt og peber

Snit spidskålen. Pil rødløget, og snit det i tynde ringe.

Bland cremefraiche, mayonnaise, æblecidereddike, dijonsennep og sukker i en skål, og smag dressingen til med chili, salt og peber. Vend den sammen med grøntsagerne.
Efterår

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.