Laks med rygeostcreme, salat, urter, syltet agurk og rugbrødschips

Skøn og let frokost, som også fungerer sublimt som forret til gæstemiddagen, da de fleste elementer kan laves i forvejen. Dermed er der mere tid til gæsterne inde ved bordet.

4 personer

Ingredienser

1 dl lagereddike

1 dl sukker

½ dl vand

¾ agurk

1 tsk. salt

100 g rygeost

100 g cremefraiche 38 %

40 g rugbrødschips

200 g røget laks

2 håndfulde friséesalat

1 håndfuld brøndkarse

Redskaber

Lille gryde eller kasserolle

Evt. madpincet til anretning

Sådan gør du

Rød skovsyre samt blomster og tallerkensmækker til pynt

Salt

Giv lagereddike, sukker og vand et opkog, til sukkeret er smeltet. Afkøl.

Skræl agurken, og skær den i skiver. Vend agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i en sigte i 15 minutter. Vend agurkeskiverne i syltelagen, og lad dem trække i 30 minutter.

Rør rygeost og cremefraiche sammen til en ensartet masse, smag den til med salt, og kom den i en sprøjtepose. Sæt den på køl i 30 minutter.

Knus rugbrødschipsene.

Fordel de syltede agurker på tallerkner, og sprøjt rygeostcremen ud i små cirkler rundt om dem. Anret laks, friséesalat og brøndkarse oven på, og drys med de knuste rugbrødschips. Pynt til sidst med rød skovsyre, skovsyreblomster og tallerkensmækker. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →