Laks med rygeostcreme, salat, urter, syltet agurk og rugbrødschips

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 1t 30 min
Tilberedning: 0 min
I alt: 1t 30 min
Print opskrift

Skøn og let frokost, som også fungerer sublimt som forret til gæstemiddagen, da de fleste elementer kan laves i forvejen. Dermed er der mere tid til gæsterne inde ved bordet.

Antal : 4 personer
personer
Ingredienser
1 dl
lagereddike
1 dl
sukker
0.5 dl
vand
0.75 stk
agurk
1 tsk
salt
100 g
rygeost
100 g
cremefraiche 38 %
40 g
rugbrødschips
200 g
røget laks
2 håndfulde
friséesalat
1 håndfuld
brøndkarse
Rød skovsyre samt blomster og tallerkensmækker til pynt
Salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Giv lagereddike, sukker og vand et opkog, til sukkeret er smeltet. Afkøl.

Trin 2/5

Skræl agurken, og skær den i skiver. Vend agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i en sigte i 15 minutter. Vend agurkeskiverne i syltelagen, og lad dem trække i 30 minutter.

Trin 3/5

Rør rygeost og cremefraiche sammen til en ensartet masse, smag den til med salt, og kom den i en sprøjtepose. Sæt den på køl i 30 minutter.

Trin 4/5

Knus rugbrødschipsene.

Trin 5/5

Fordel de syltede agurker på tallerkner, og sprøjt rygeostcremen ud i små cirkler rundt om dem. Anret laks, friséesalat og brøndkarse oven på, og drys med de knuste rugbrødschips. Pynt til sidst med rød skovsyre, skovsyreblomster og tallerkensmækker. 

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.