Laks med rygeostcreme, salat, urter, syltet agurk og rugbrødschips

Opskrifter fra professionelle

Skøn og let frokost, som også fungerer sublimt som forret til gæstemiddagen, da de fleste elementer kan laves i forvejen. Dermed er der mere tid til gæsterne inde ved bordet.
Giv lagereddike, sukker og vand et opkog, til sukkeret er smeltet. Afkøl.
Skræl agurken, og skær den i skiver. Vend agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i en sigte i 15 minutter. Vend agurkeskiverne i syltelagen, og lad dem trække i 30 minutter.
Rør rygeost og cremefraiche sammen til en ensartet masse, smag den til med salt, og kom den i en sprøjtepose. Sæt den på køl i 30 minutter.
Knus rugbrødschipsene.
Fordel de syltede agurker på tallerkner, og sprøjt rygeostcremen ud i små cirkler rundt om dem. Anret laks, friséesalat og brøndkarse oven på, og drys med de knuste rugbrødschips. Pynt til sidst med rød skovsyre, skovsyreblomster og tallerkensmækker.