Skøn og let frokost, som også fungerer sublimt som forret til gæstemiddagen, da de fleste elementer kan laves i forvejen. Dermed er der mere tid til gæsterne inde ved bordet.
4 personer
Ingredienser
1 dl lagereddike
1 dl sukker
½ dl vand
¾ agurk
1 tsk. salt
100 g rygeost
100 g cremefraiche 38 %
40 g rugbrødschips
200 g røget laks
2 håndfulde friséesalat
1 håndfuld brøndkarse
Sådan gør du
Rød skovsyre samt blomster og tallerkensmækker til pynt
Salt
Giv lagereddike, sukker og vand et opkog, til sukkeret er smeltet. Afkøl.
Skræl agurken, og skær den i skiver. Vend agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i en sigte i 15 minutter. Vend agurkeskiverne i syltelagen, og lad dem trække i 30 minutter.
Rør rygeost og cremefraiche sammen til en ensartet masse, smag den til med salt, og kom den i en sprøjtepose. Sæt den på køl i 30 minutter.
Knus rugbrødschipsene.
Fordel de syltede agurker på tallerkner, og sprøjt rygeostcremen ud i små cirkler rundt om dem. Anret laks, friséesalat og brøndkarse oven på, og drys med de knuste rugbrødschips. Pynt til sidst med rød skovsyre, skovsyreblomster og tallerkensmækker.