Giv julens flæskesteg baghjul, og sæt i stedet en porchetta på bordet. Den sprøde og saftige italienske rullesteg med svær er her fyldt med en stuffing på skalotteløg, hvidløg, smør, pankorasp og en masse dejlige krydderurter. Nyd den med ovnstegte kartofler og en god salat eller som fyld i en sandwich.
Husk at tage svineslaget ud en times tid før, at du skal bruge det.
4-6 personer
2 skalotteløg
5 fed hvidløg
2 håndfulde blandede urter, fx rosmarin, salvie, persille, oregano og timian
50 g smør
40 g pankorasp
1 svineslag med svær, ca. 1,5 kg
Kødsnor
Salt og peber
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Pluk og hak urterne. Smelt smørret på en pande, og sautér løg og hvidløg, til løgene er klare. Kom urter og pankorasp ved, vend det hele godt sammen, og krydr med salt og peber. Lad urtefyldet afkøle.
Har svineslaget svær, brug da en skarp kniv til at ridse den enten i lige linjer som på en flæskesteg eller på kryds og tværs. Sørg for ikke at ridse hele vejen ned i kødet. Gnid grundigt med groft salt på sværen og ned i rillerne. Vend nu svineslaget, og fordel urtefyldet på det. Rul svineslaget sammen, og bind det stramt med kødsnor.
Læg stegen i et ovnfast fad, og steg det i ovnen i cirka 1,5 timer ved 160 grader varmluft/180 grader alm. ovn, til kernetemperaturen når 65 grader. Skru ovntemperaturen op til 220 grader varmluft/240 grader alm. ovn, og steg videre, til sværen er sprød. Pas på, at den ikke brænder på.
Lad porchettaen hvile utildækket i 15-20 minutter inden udskæring.