Flæskesteg med sprøde svær - Gastrotools.dk

Flæskesteg med sprøde svær

Den perfekte flæskesteg har saftigt kød og sprøde svær, og ved først at stege kødet ved en lav temperatur, øges chancen for at opnå begge dele. Ønsker du at lave sovs til din steg, kan du lægge flæskestegen på en rist over en bradepande med ½ liter vand. Stegeskyen kan du bruge som base i din sovs.  

8 personer

Ingredienser

1 stor kamsteg, ca. 2 kg

Groft salt

Sådan gør du

Tag kamstegen ud af køleskabet en time før, at du skal bruge den.

Tænd ovnen på 120 grader varmluft.

Tjek, om sværen er ridset hele vejen igennem – hvis ikke gøres dette med en skarp kniv uden at skære ned i selve kødet. Gnid grundigt med groft salt på og mellem sværen.

Læg kamstegen i et ovnfast fad. Sørg for, at sværen står så lige som muligt. Er stegen ujævn i højden, kan du lægge lidt sammenkrøllet sølvpapir, en kartoffel eller gulerod under den. Det vil hjælpe den sprøde svær på vej.

Sæt fadet i ovnen, og steg den i ca. 2 timer, eller indtil stegetermometeret viser 50 grader. Skru ovntemperaturen op til 220 grader, og steg videre, til sværen er sprød. Du skal sigte efter en kernetemperatur på ca. 65-70 grader. Giv evt. kamstegen en tur under ovnens grillfunktion, hvis den endnu ikke er helt sprød, men hold godt øje med den, så den ikke brænder på.  

Lad kamstegen hvile utildækket i 15-20 minutter inden udskæring.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke