Flæskesteg med sprøde svær

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 2t
I alt: 2t 20 min

Den perfekte flæskesteg har saftigt kød og sprøde svær, og ved først at stege kødet ved en lav temperatur, øges chancen for at opnå begge dele. Ønsker du at lave sovs til din steg, kan du lægge flæskestegen på en rist over en bradepande med ½ liter vand. Stegeskyen kan du bruge som base i din sovs.  

Antal
personer
Ingredienser
1
stor kamsteg, ca. 2 kg
Groft salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/6

Tag kamstegen ud af køleskabet en time før, at du skal bruge den.

Trin 2/6

Tænd ovnen på 120 grader varmluft.

Trin 3/6

Tjek, om sværen er ridset hele vejen igennem – hvis ikke gøres dette med en skarp kniv uden at skære ned i selve kødet. Gnid grundigt med groft salt på og mellem sværen.

Trin 4/6

Læg kamstegen i et ovnfast fad. Sørg for, at sværen står så lige som muligt. Er stegen ujævn i højden, kan du lægge lidt sammenkrøllet sølvpapir, en kartoffel eller gulerod under den. Det vil hjælpe den sprøde svær på vej.

Trin 5/6

Sæt fadet i ovnen, og steg den i ca. 2 timer, eller indtil stegetermometeret viser 50 grader. Skru ovntemperaturen op til 220 grader, og steg videre, til sværen er sprød. Du skal sigte efter en kernetemperatur på ca. 65-70 grader. Giv evt. kamstegen en tur under ovnens grillfunktion, hvis den endnu ikke er helt sprød, men hold godt øje med den, så den ikke brænder på.

Trin 6/6

Lad kamstegen hvile utildækket i 15-20 minutter inden udskæring.

Bliv Gastro-VIP og få:

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.