Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - Gastrotools.dk

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Denne her nemme og klassiske opskrift på hjemmelavet rødkål er krydret med ribssaft og varme krydderier. Den er den perfekte ledsager til både andesteg, flæskesteg, medister og frikadeller.

Lav endelig en stor portion, nu du er i gang. Overskydende rødkål kan fryses.

Ingredienser

8 personer

1 lille rødkål eller ½ stort, ca. 1 kg

40 g smør

1 dl lagereddike

2 dl koncentreret ribssaft

2-3 spsk. sukker

2-3 laurbærblade

1 kanelstang

3 stjerneanis

Salt og peber

Sådan gør du

Pil de yderste kålblade af, og kassér dem. Snit resten af rødkålen groft.  

Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt rødkålen, og lad den stege ved jævn varme, til den begynder at falde sammen. Tilsæt lagereddike, ribssaft, sukker, laurbærblade, kanelstang og stjerneanis, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i 10 minutter. Tag låget af gryden, og lad kålen simre videre i cirka 20 minutter under jævnlig omrøring, til det meste af væden er fordampet.

Tilpas eventuelt smagen med ekstra eddike eller sukker, og smag til med salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke