Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - Gastrotools.dk

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Denne her nemme og klassiske opskrift på hjemmelavet rødkål er krydret med ribssaft og varme krydderier. Den er den perfekte ledsager til både andesteg, flæskesteg, medister og frikadeller.

Lav endelig en stor portion, nu du er i gang. Overskydende rødkål kan fryses.

Ingredienser

8 personer

1 lille rødkål eller ½ stort, ca. 1 kg

40 g smør

1 dl lagereddike

2 dl koncentreret ribssaft

2-3 spsk. sukker

2-3 laurbærblade

1 kanelstang

3 stjerneanis

Salt og peber

Sådan gør du

Pil de yderste kålblade af, og kassér dem. Snit resten af rødkålen groft.  

Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt rødkålen, og lad den stege ved jævn varme, til den begynder at falde sammen. Tilsæt lagereddike, ribssaft, sukker, laurbærblade, kanelstang og stjerneanis, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i 10 minutter. Tag låget af gryden, og lad kålen simre videre i cirka 20 minutter under jævnlig omrøring, til det meste af væden er fordampet.

Tilpas eventuelt smagen med ekstra eddike eller sukker, og smag til med salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke