Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Denne her nemme og klassiske opskrift på hjemmelavet rødkål er krydret med ribssaft og varme krydderier. Den er den perfekte ledsager til både andesteg, flæskesteg, medister og frikadeller.

Lav endelig en stor portion, nu du er i gang. Overskydende rødkål kan fryses.

Ingredienser

8 personer

1 lille rødkål eller ½ stort, ca. 1 kg

40 g smør

1 dl lagereddike

2 dl koncentreret ribssaft

2-3 spsk. sukker

2-3 laurbærblade

1 kanelstang

3 stjerneanis

Salt og peber

Sådan gør du

Pil de yderste kålblade af, og kassér dem. Snit resten af rødkålen groft.  

Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt rødkålen, og lad den stege ved jævn varme, til den begynder at falde sammen. Tilsæt lagereddike, ribssaft, sukker, laurbærblade, kanelstang og stjerneanis, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i 10 minutter. Tag låget af gryden, og lad kålen simre videre i cirka 20 minutter under jævnlig omrøring, til det meste af væden er fordampet.

Tilpas eventuelt smagen med ekstra eddike eller sukker, og smag til med salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke