Denne her nemme og klassiske opskrift på hjemmelavet rødkål er krydret med ribssaft og varme krydderier. Den er den perfekte ledsager til både andesteg, flæskesteg, medister og frikadeller.
Lav endelig en stor portion, nu du er i gang. Overskydende rødkål kan fryses.
Ingredienser
8 personer
1 lille rødkål eller ½ stort, ca. 1 kg
40 g smør
1 dl lagereddike
2 dl koncentreret ribssaft
2-3 spsk. sukker
2-3 laurbærblade
1 kanelstang
3 stjerneanis
Salt og peber
Sådan gør du
Pil de yderste kålblade af, og kassér dem. Snit resten af rødkålen groft.
Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt rødkålen, og lad den stege ved jævn varme, til den begynder at falde sammen. Tilsæt lagereddike, ribssaft, sukker, laurbærblade, kanelstang og stjerneanis, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i 10 minutter. Tag låget af gryden, og lad kålen simre videre i cirka 20 minutter under jævnlig omrøring, til det meste af væden er fordampet.
Tilpas eventuelt smagen med ekstra eddike eller sukker, og smag til med salt og peber.