Klassisk andesauce

Klassisk andesauce

Ingen andesteg er komplet uden en perfekt balanceret andesauce på sidelinjen. Her kommer en klassisk opskrift på den bedste andesauce tilsat piskefløde og ribsgelé. Basen i saucen er stegeskyen fra andestegen. Mangler den lidt smagsmæssig dybde, kan du koge den ind eller supplere med lidt andefond.  

Vær varsom med at tilsætte salt, inden du har smagt på saucen, da stegeskyen kan indeholde tilstrækkeligt salt.

Ingredienser

6-8 personer

Ca. 8 dl stegesky fra andestegen

3 spsk. andefedt eller smør

3 spsk. hvedemel

1 dl piskefløde

Kulør

3 tsk. ribsgelé

Salt og peber

Sådan gør du 

Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en lille beholder, og skum det øverste fedtlag af.

Smelt andefedt eller smør i en kasserolle, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Hæld den sigtede stegesky i lidt efter lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sauce uden klumper.

Tilsæt piskefløde, og giv saucen et par dråber kulør. Smag til med ribsgelé, salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke