Klassisk andesauce - Gastrotools.dk

Klassisk andesauce

Ingen andesteg er komplet uden en perfekt balanceret andesauce på sidelinjen. Her kommer en klassisk opskrift på den bedste andesauce tilsat piskefløde og ribsgelé. Basen i saucen er stegeskyen fra andestegen. Mangler den lidt smagsmæssig dybde, kan du koge den ind eller supplere med lidt andefond.  

Vær varsom med at tilsætte salt, inden du har smagt på saucen, da stegeskyen kan indeholde tilstrækkeligt salt.

Ingredienser

6-8 personer

Ca. 8 dl stegesky fra andestegen

3 spsk. andefedt eller smør

3 spsk. hvedemel

1 dl piskefløde

Kulør

3 tsk. ribsgelé

Salt og peber

Sådan gør du 

Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en lille beholder, og skum det øverste fedtlag af.

Smelt andefedt eller smør i en kasserolle, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Hæld den sigtede stegesky i lidt efter lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sauce uden klumper.

Tilsæt piskefløde, og giv saucen et par dråber kulør. Smag til med ribsgelé, salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke