Ingen andesteg er komplet uden en perfekt balanceret andesauce på sidelinjen. Her kommer en klassisk opskrift på den bedste andesauce tilsat piskefløde og ribsgelé. Basen i saucen er stegeskyen fra andestegen. Mangler den lidt smagsmæssig dybde, kan du koge den ind eller supplere med lidt andefond.
Vær varsom med at tilsætte salt, inden du har smagt på saucen, da stegeskyen kan indeholde tilstrækkeligt salt.
Ingredienser
6-8 personer
Ca. 8 dl stegesky fra andestegen
3 spsk. andefedt eller smør
3 spsk. hvedemel
1 dl piskefløde
Kulør
3 tsk. ribsgelé
Salt og peber
Sådan gør du
Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en lille beholder, og skum det øverste fedtlag af.
Smelt andefedt eller smør i en kasserolle, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Hæld den sigtede stegesky i lidt efter lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sauce uden klumper.
Tilsæt piskefløde, og giv saucen et par dråber kulør. Smag til med ribsgelé, salt og peber.