Klassisk andesauce - Gastrotools.dk

Klassisk andesauce

Ingen andesteg er komplet uden en perfekt balanceret andesauce på sidelinjen. Her kommer en klassisk opskrift på den bedste andesauce tilsat piskefløde og ribsgelé. Basen i saucen er stegeskyen fra andestegen. Mangler den lidt smagsmæssig dybde, kan du koge den ind eller supplere med lidt andefond.  

Vær varsom med at tilsætte salt, inden du har smagt på saucen, da stegeskyen kan indeholde tilstrækkeligt salt.

Ingredienser

6-8 personer

Ca. 8 dl stegesky fra andestegen

3 spsk. andefedt eller smør

3 spsk. hvedemel

1 dl piskefløde

Kulør

3 tsk. ribsgelé

Salt og peber

Sådan gør du 

Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en lille beholder, og skum det øverste fedtlag af.

Smelt andefedt eller smør i en kasserolle, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Hæld den sigtede stegesky i lidt efter lidt efter lidt under konstant omrøring, så der dannes en opbagt sauce uden klumper.

Tilsæt piskefløde, og giv saucen et par dråber kulør. Smag til med ribsgelé, salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke