Flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat - Gastrotools.dk

Flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat

En vellavet flæskestegssandwich med fyld af saftigt kød, sprøde svær, lun rødkål og en hjemmelavet agurkesalat er svær at modstå for de fleste. Her er der brugt flæskesteg på kamsteg, men du kan også bruge ribbensteg med succes.

4 personer

Ingredienser

4 burgerboller

1 dl mayonnaise

1 tsk. grovkornet sennep

8 skiver lun flæskesteg

Rødkål

Agurkesalat

Rødkål:

½ rødkål

25 g smør

0,5 dl æblecidereddike

1 dl ribssaft

1,5 spsk. sukker

1 nip salt

Agurkesalat:

1 agurk

1 tsk. salt

1 dl sukker

1 dl lagereddike

½ dl vand

Sådan gør du

Halvér burgerbollerne, og lun dem i ovnen. 

Rør mayonnaise med sennep.

Varm rødkålen.

Smør sennepsmayonnaise på bollerne. Top underbollen med flæskesteg, lun rødkål og agurkesalat. Læg til sidst overbollen på.

Rødkål:

Kassér de yderste kålblade, og snit kålen groft.

Steg den snittede kål i smør i en gryde, til den begynder at falde sammen. Tilsæt de resterende ingredienser, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt i ca. 15 minutter. Tag låget af, og lad kålen simre videre, til væden næsten er fordampet, og kålen har den ønskede konsistens. Justér evt. smagen med ekstra sukker, eddike eller salt hvis nødvendigt.

Agurkesalat:

Skær agurken i tynde skiver, salt dem, og læg dem i et dørslag i 15 min.

Giv sukker og eddike et opkog, til sukkeret er smeltet. Tilsæt vand, og lad syltelagen afkøle en smule. Hæld den dernæst over agurkeskiverne, og lad dem trække på køl, til de skal spises.  

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke