Lynstegt tun med salat og sojadressing - Gastrotools.dk

Lynstegt tun med salat og sojadressing

Lynstegt tun er en skøn spise, som her er sat sammen med en asiatisk inspireret salat og en dressing på soja, ingefær og honning. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter. 

4 personer

Ingredienser

1 stor tunbøf, ca. 400 g

2 spsk. sorte sesamfrø

2 spsk. hvide sesamfrø

Olie til stegning

1 mango

¼ agurk

3 forårsløg

¼ bdt. koriander

2 håndfulde blandede salatblade, fx frisee

Evt. lidt sesamfrø til pynt

Sojadressing:

2 spsk. soja

1 spsk. finthakket ingefær

1 spsk. honning

1 tsk. sesamfrø

1 spsk. sesamolie

½ spsk. riseddike

Sådan gør du

Skær tunbøffen i passende stykker på ca. i 4 cm i bredden, og vend dem i sorte og hvide sesamfrø. Lynsteg tunen i olie på en varm pande i cirka 10 sekunder på alle sider.

Skær mangoen i aflange stykker. Skær agurk og forårsløg i julienne (tynde strimler) – læg evt. forårsløgene i isvand, så de krøller op. Pluk korianderen groft.

Skær tunen i tynde skiver, og anret dem på en tallerken sammen med salatblade, agurk, mango, forårsløg og koriander.

Pynt evt. med en smule sesamfrø, og servér med sojadressingen.

Sojadressing:

Rør alle ingredienserne sammen, til honningen er opløst.

Anbefalede redskaber


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke