Lynstegt tun er en skøn spise, som her er sat sammen med en asiatisk inspireret salat og en dressing på soja, ingefær og honning. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter.
4 personer
Ingredienser
1 stor tunbøf, ca. 400 g
2 spsk. sorte sesamfrø
2 spsk. hvide sesamfrø
Olie til stegning
1 mango
¼ agurk
3 forårsløg
¼ bdt. koriander
2 håndfulde blandede salatblade, fx frisee
Evt. lidt sesamfrø til pynt
Sojadressing:
2 spsk. soja
1 spsk. finthakket ingefær
1 spsk. honning
1 tsk. sesamfrø
1 spsk. sesamolie
½ spsk. riseddike
Sådan gør du
Skær tunbøffen i passende stykker på ca. i 4 cm i bredden, og vend dem i sorte og hvide sesamfrø. Lynsteg tunen i olie på en varm pande i cirka 10 sekunder på alle sider.
Skær mangoen i aflange stykker. Skær agurk og forårsløg i julienne (tynde strimler) – læg evt. forårsløgene i isvand, så de krøller op. Pluk korianderen groft.
Skær tunen i tynde skiver, og anret dem på en tallerken sammen med salatblade, agurk, mango, forårsløg og koriander.
Pynt evt. med en smule sesamfrø, og servér med sojadressingen.
Sojadressing:
Rør alle ingredienserne sammen, til honningen er opløst.