Simpelt, men godt! Kotelet a la milanese får her en opgradering ved brugen af skaftkoteletter. Nyd dem med citron og en lækker salat på siden. Du kan også pynte tallerkenen med en lille håndfuld friske eller smørstegte urter.
4 personer
4 skaftkoteletter
2 æg
2 dl hvedemel
4 dl pankorasp
Smør og olie til stegning
2 citroner
Evt. friske eller smørstegte urter til pynt
Salt og peber
Bank koteletterne flade mellem to stykker husholdningsfilm med en kødhammer eller bagsiden af en tung pande. Pisk æggene i en dyb tallerken. Vend først koteletterne i hvedemel krydret med salt og peber, dernæst i de piskede æg og til sidst i pankorasp.
Steg koteletterne i rigelige mængder smør og olie i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og drys dem med flagesalt.
Halvér citronerne.
Anret koteletterne på tallerkner med en halveret citron på siden samt friske eller smørstegte urter. Nyd med salaten.
Salat med mormordressing:
1 stor hovedsalat
2 dl piskefløde
½ - 1 citron
1-2 tsk. sukker
Snittet purløg og purløgsblomster til pynt
Salt og peber
Skyl salaten grundigt uden at pille salatbladene af stokken. Lad den dryppe godt af.
Kom piskefløde i en skål, og tilsæt citronsaft og sukker efter smag og behag. Smag dressingen til med salt. Lad den trække i 10 minutter.
Dyp salaten i dressingen, læg den i en skål, og pynt til sidst med purløg, purløgsblomster og friskkværnet peber.