Gratis levering 1-2 uger | 100 dages returret

Côte de boeuf med pebersauce

Hvis der endelig skal bøf på menuen, kan du lige så godt sætte det ypperste på bordet. En côte de boeuf har en god fedtmarmorering, som er med til at give smag og saft til kødet. Du kan vælge udelukkende at stege den på panden, men for et sikkert resultat hver gang, kan det være en idé at stege den færdig i ovnen ved en lav temperatur. Det sikrer, at kødet er ensartet rosa indeni.

4 personer

2 medium côte de boeuf á ca. 600-700 g
Smør og olie til stegning
3 fed hvidløg
Timian og rosmarin
Salt og peber

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, inden du skal stege det.

Brun det grundigt i olie og smør på en pande sammen med letknuste hvidløgsfed og krydderurter.

Sæt det i ovnen på 120 grader varmluft/140 grader alm. ovn i ca. 25 minutter, til et stegetermometer viser en kernetemperatur på 56-58 grader.

Lad kødet hvile i 15 minutter inden udskæring.

Nyd med pebersauce og dine yndlingskartofler.

Pebersauce:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
30 g Madagaskar-peberkorn i lage
Smør til stegning
½ dl cognac
5 dl okse- eller kalvefond
2 dl piskefløde
Evt. lidt majsstivelse til jævning
Evt. et par dråber kulør
1 tsk. balsamicoeddike
Salt og peber

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og hæld væden fra peberkornene.

Sautér løg og hvidløg i smør, til løgene er klare. Kom peberkornene ved, og sautér videre et minuts tid.

Tilsæt cognac, og kog ind, til væden næsten er fordampet. Kom nu fonden ved, og kog ind til det halve. Tilsæt fløden, og kog atter ind, til saucen er reduceret en anelse. For en tykkere konsistens, kan du jævne saucen med majsstivelse rørt ud i vand.

Giv evt. saucen et par dråber kulør, og smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
Efterår

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.