Côte de boeuf med pebersauce
4 personer
2 medium côte de boeuf á ca. 600-700 g
Smør og olie til stegning
3 fed hvidløg
Timian og rosmarin
Salt og peber
Tag kødet ud af køleskabet i god tid, inden du skal stege det.
Brun det grundigt i olie og smør på en pande sammen med letknuste hvidløgsfed og krydderurter.
Sæt det i ovnen på 120 grader varmluft/140 grader alm. ovn i ca. 25 minutter, til et stegetermometer viser en kernetemperatur på 56-58 grader.
Lad kødet hvile i 15 minutter inden udskæring.
Nyd med pebersauce og dine yndlingskartofler.
Pebersauce:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
30 g Madagaskar-peberkorn i lage
Smør til stegning
½ dl cognac
5 dl okse- eller kalvefond
2 dl piskefløde
Evt. lidt majsstivelse til jævning
Evt. et par dråber kulør
1 tsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og hæld væden fra peberkornene.
Sautér løg og hvidløg i smør, til løgene er klare. Kom peberkornene ved, og sautér videre et minuts tid.
Tilsæt cognac, og kog ind, til væden næsten er fordampet. Kom nu fonden ved, og kog ind til det halve. Tilsæt fløden, og kog atter ind, til saucen er reduceret en anelse. For en tykkere konsistens, kan du jævne saucen med majsstivelse rørt ud i vand.
Giv evt. saucen et par dråber kulør, og smag til med balsamicoeddike, salt og peber.