Oksefilet med rødvinssauce - Gastrotools.dk

Oksefilet med rødvinssauce

På årets sidste aften skal der noget særligt på bordet, og i den kategori passer en rosastegt oksefilet glimrende ind. Den smager herligt med en god rødvinssauce, men hvis du foretrækker det, kan du også servere den med eksempelvis bearnaisesauce eller pebersauce.

Husk at tage oksefileten ud af køleskabet en times tid inden, at du skal tilberede den.

6-8 personer

Ingredienser

1 oksefilet, ca. 1,5 – 2 kg

Smør og olie til stegning

3-4 timiankviste

Salt og peber

Rødvinssauce:

1 løg

2 fed hvidløg

1 gulerod

Olie til stegning

3-4 kviste timian

8 dl okse- eller kalvefond

4 dl rødvin

40 g koldt smør i tern

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader varmluft. 

Rids krølfedtet på toppen af oksefileten på kryds og tværs med en skarp kniv, og krydr med salt og peber.

Varm smør og olie på en pande, tilsæt timiankviste, og brun oksefileten grundigt på alle sider.

Læg oksefileten i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i ca. 40 minutter, til kødet har en kernetemperatur på 57-58 grader for rosa.

Lad oksefileten hvile utildækket i 15 minutter inden udskæring.

Rødvinssauce:

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i grove tern.

Steg alle tre dele i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt timian og rødvin, og kog ind til det halve. Kom fonden ved, og kog atter ind til det halve. Sigt grøntsagerne fra, og kog atter ind, til saucen har en passende smagsintensitet.

Montér saucen med smør – dvs. pisk kolde smørtern i saucen et efter et. Bemærk, at saucen ikke må koge efter, at den er monteret med smør.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke