Ølbraiserede svinekæber - Gastrotools.dk

Ølbraiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er skøn simremad i årets kolde måneder. Kødet bliver mørt som smør efter længere tids tilberedning, og saucen får masser af smagsmæssig dybde fra turen i gryden med kæber, grøntsager, æblemost og porter. Husk af afpudse svinekæberne inden stegning – eller få din slagter til det. 

Nyd de braiserede svinekæber med en god kartoffelmos og smørstegt kål.

4 personer

Ingredienser

1 stort løg

3 fed hvidløg

2 gulerødder

2 persillerødder

2 stilke bladselleri

1 kg afpudsede svinekæber

Olie til stegning

2 spsk. æblecidereddike

1 mørk øl, fx porter

4 dl æblemost

4 dl hønsefond

3-4 kviste timian

2 laurbærblade

Evt. majsstivelse til jævning

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Snit bladsellerien groft. 

Brun svinekæberne i olie i en ovnfast gryde, og sæt dem til side. Sautér nu løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Tilsæt grøntsagerne, og sautér videre i 2-3 minutter. Kom svinekæberne tilbage i gryden sammen med eddike, øl, æblemost, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, skum af, og læg låg på. Sæt den i ovnen ved 140 grader varmluft/160 grader alm. ovn i ca. 1,5 – 2 timer, til kødet er mørt. Alternativt kan du lade den simre på komfuret, til kødet er mørt.

Tag kødet op af gryden, og sigt væden over i en mindre gryde. Kassér grøntsagerne. Kog væden ind, til den har en passende smag og konsistens. Smag til med salt og peber.

Vend svinekæberne i saucen inden servering.

Nyd evt. de braiserede svinekæber med kartoffelmos og smørstegt kål.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke