Gratis levering 1-3 hverdage | 100 dages returret

Ølbraiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er skøn simremad i årets kolde måneder. Kødet bliver mørt som smør efter længere tids tilberedning, og saucen får masser af smagsmæssig dybde fra turen i gryden med kæber, grøntsager, æblemost og porter. Husk af afpudse svinekæberne inden stegning – eller få din slagter til det.

 

Nyd de braiserede svinekæber med en god kartoffelmos og smørstegt kål.

 

4 personer

 

1 stort løg

3 fed hvidløg

2 gulerødder

2 persillerødder

2 stilke bladselleri

1 kg afpudsede svinekæber

Olie til stegning

2 spsk. æblecidereddike

1 mørk øl, fx porter

4 dl æblemost

4 dl hønsefond

3-4 kviste timian

2 laurbærblade

Evt. majsstivelse til jævning

Salt og peber

 

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Snit bladsellerien groft.

 

Brun svinekæberne i olie i en ovnfast gryde, og sæt dem til side. Sautér nu løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Tilsæt grøntsagerne, og sautér videre i 2-3 minutter. Kom svinekæberne tilbage i gryden sammen med eddike, øl, æblemost, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, skum af, og læg låg på. Sæt den i ovnen ved 140 grader varmluft/160 grader alm. ovn i ca. 1,5 – 2 timer, til kødet er mørt. Alternativt kan du lade den simre på komfuret, til kødet er mørt.

 

Tag kødet op af gryden, og sigt væden over i en mindre gryde. Kassér grøntsagerne. Kog væden ind, til den har en passende smag og konsistens. Smag til med salt og peber.

 

Vend svinekæberne i saucen inden servering.

 

Nyd evt. de braiserede svinekæber med kartoffelmos og smørstegt kål.

 

 


Vinter

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.