Braiserede svinekæber er skøn simremad i årets kolde måneder. Kødet bliver mørt som smør efter længere tids tilberedning, og saucen får masser af smagsmæssig dybde fra turen i gryden med kæber, grøntsager, æblemost og porter. Husk af afpudse svinekæberne inden stegning – eller få din slagter til det.
Nyd de braiserede svinekæber med en god kartoffelmos og smørstegt kål.
4 personer
Ingredienser
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 persillerødder
2 stilke bladselleri
1 kg afpudsede svinekæber
Olie til stegning
2 spsk. æblecidereddike
1 mørk øl, fx porter
4 dl æblemost
4 dl hønsefond
3-4 kviste timian
2 laurbærblade
Evt. majsstivelse til jævning
Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Snit bladsellerien groft.
Brun svinekæberne i olie i en ovnfast gryde, og sæt dem til side. Sautér nu løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Tilsæt grøntsagerne, og sautér videre i 2-3 minutter. Kom svinekæberne tilbage i gryden sammen med eddike, øl, æblemost, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, skum af, og læg låg på. Sæt den i ovnen ved 140 grader varmluft/160 grader alm. ovn i ca. 1,5 – 2 timer, til kødet er mørt. Alternativt kan du lade den simre på komfuret, til kødet er mørt.
Tag kødet op af gryden, og sigt væden over i en mindre gryde. Kassér grøntsagerne. Kog væden ind, til den har en passende smag og konsistens. Smag til med salt og peber.
Vend svinekæberne i saucen inden servering.
Nyd evt. de braiserede svinekæber med kartoffelmos og smørstegt kål.