Se Gastro-TV med Thomas Rode:
Du skal bruge:
-
4 flotte skaft koteletter
-
2 stk. butternut squash
-
Rød chili
-
1 fed hvidløg
-
0,5 dl Olivenolie
-
Saft og skal fra en halv appelsin
-
Saft og skal fra en halv citron
-
75 g god bacon - skåret i tern
-
50 g usaltet smør
-
200 g kantareller (køkkenklare)
-
1/4 bdt. purløg (fint snittet)
Sådan gør du:
-
Start med at tænde din ovn på 220 grader.
-
Skær butternutsquashen i 6 stykker på langs. Fjern kernerne, og skræl squashen ved hjælp af en urtekniv.
Kom herefter stykkerne i en bradepande og hæld olivenolien henover. Krydr med salt, peber, den fintrevne skal fra citrusfrugterne, og pres saften herfra henover.
Sæt bradepanden i ovnen og bag butternutsquash-stykkerne ca. 15-20 min. til de tager farve, men stadig har bid.
-
Imens varmer du en tykbundet pande op på komfuret.
-
Rids så sværen på koteletterne og krydr dem med salt og peber. Sæt koteletterne på højkant med sværen nedad på panden, og steg sværen gylden ved moderat varme.
-
Steg dem så gyldne og sprøde 3-4 minutter på hver side. Herefter tager du dem af og lader dem hvile på en rist.
-
Kom baconen på den varme pande, og steg det i cirka et minut. Kom herefter kantarellerne i og skru op på fuldt blus. Kantarellerne vil i starten afgive en masse væske, så de skal steges, indtil væsken er kogt væk og svampene igen begynder at stege. Krydr med salt og peber og vend med den fintsnittede purløg.
-
Varm koteletterne i brusende smør på panden og anret dem med butternutsquashen. Kom kantarellerne henover koteletterne.
Vær obs på at koteletterne skal være rosa. Ikke røde, ikke blodige men bare rosa, så de stadig er super saftige.
Og så er der ellers serveret. Velbekomme!