Sauté stroganoff med vildt

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 30 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Prøv Thomas Rodes lynhurtige version af sauté stroganoff med kronhjort – der sidder lige i skabet hver gang.

Thomas Rode er glad for at tage på jagt, og derfor er retten lavet med inderlår fra kronhjort.

Den kan naturligvis også tilberedes med mørbrad, mørt inderlår eller filet af okse eller kalv.

I videoen tilbereder Thomas Rode retten over bål, men du kan sagtens lave den på en stegepande derhjemme – direkte på komfuret.

 

Antal : 4 person(er)
person(er)
Ingredienser
800 g
mørbrad eller filet af kron-, då- eller råvildt
2 spsk
røget paprika
100 g
bacon
2
skalotteløg
2 fed
hvidløg
200 g
mark champignoner
1 tsk
tomatpuré
2 stk
tomater
1 dl
kraftig vildt eller kalvefond
4.5 spsk
creme fraiche 38 % 
persille, purløg ell. oregano
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/11

Skær kødet i pæne ensartede ikke for tynde strimler på langs, og vend det i olivenolie, salt og peber.

Trin 2/11

Skær baconen i stifter, dvs. tykke skiver som igen skæres på tværs

Trin 3/11

Snit skalotteløgene fint og knus hvidløgene. Rens champignonerne, fjern roden og skær i kvarte fra top til rod.

Trin 4/11

Skær tomaterne i concassé (tern uden kernerne)

Trin 5/11

Tilsæt lidt olivenolie eller smør og steg nu kødet lynhurtigt ved høj varme, 1 - 2 min. Strimlerne skal stadigt være blodige. Tag derefter kødet af panden.

Trin 6/11

Steg bacon, løg og hvidløg på en varm pande i 1 - 2 min.

Trin 7/11

Skru lidt ned for blusset. Kom champignonerne på panden. Sauter det igennem 1 - 2 min. Tilsæt derefter paprika.

Trin 8/11

Så følger tomatpuré’en som sauteres 1 minuts tid. Derefter tilsættes tomaterne. Lad retten sautere 1 - 3 min.

Trin 9/11

Tilsæt fonden og creme fraichen og kog den herefter jævn med creme fraichen.

Trin 10/11

Vend kødet i saucen og varm det igennem til kødet er rosa. Smag til med salt og peber.

Trin 11/11

Server retten i et fad og drys gerne med hakket persille, purløg, oregano eller en blanding heraf. Serveres med ris eller kartoffelmos til.
Velbekomme 

Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Thomas Rode Andersen blev udlært kok i 1990 og har siden arbejdet i flere af landets absolut bedste restaurantkøkkener. I 18 år var han køkkenchef på den 1-stjernede Michelinrestaurant Kong Hans Kælder i København.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.