Sauté stroganoff med vildt

Tidl. Michelinkok

Prøv Thomas Rodes lynhurtige version af sauté stroganoff med kronhjort – der sidder lige i skabet hver gang.
Thomas Rode er glad for at tage på jagt, og derfor er retten lavet med inderlår fra kronhjort.
Den kan naturligvis også tilberedes med mørbrad, mørt inderlår eller filet af okse eller kalv.
I videoen tilbereder Thomas Rode retten over bål, men du kan sagtens lave den på en stegepande derhjemme – direkte på komfuret.
Skær kødet i pæne ensartede ikke for tynde strimler på langs, og vend det i olivenolie, salt og peber.
Skær baconen i stifter, dvs. tykke skiver som igen skæres på tværs
Snit skalotteløgene fint og knus hvidløgene. Rens champignonerne, fjern roden og skær i kvarte fra top til rod.
Skær tomaterne i concassé (tern uden kernerne)
Tilsæt lidt olivenolie eller smør og steg nu kødet lynhurtigt ved høj varme, 1 - 2 min. Strimlerne skal stadigt være blodige. Tag derefter kødet af panden.
Steg bacon, løg og hvidløg på en varm pande i 1 - 2 min.
Skru lidt ned for blusset. Kom champignonerne på panden. Sauter det igennem 1 - 2 min. Tilsæt derefter paprika.
Så følger tomatpuré’en som sauteres 1 minuts tid. Derefter tilsættes tomaterne. Lad retten sautere 1 - 3 min.
Tilsæt fonden og creme fraichen og kog den herefter jævn med creme fraichen.
Vend kødet i saucen og varm det igennem til kødet er rosa. Smag til med salt og peber.
Server retten i et fad og drys gerne med hakket persille, purløg, oregano eller en blanding heraf. Serveres med ris eller kartoffelmos til.
Velbekomme