Baeckeoffe med landkylling

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Forberedelse: 12t 45 min
Tilberedning: 2t
I alt: 14 t 45 min
Se videoopskrift
Print opskrift

En god, gammel klassiker fra grænselandet mellem Frankrig og Tyskland, Alsace. Typisk samlede man retten i sin "baeckeoffe" – en glaseret lerpotte, ofte udsmykket med familiens farver eller mærke. Søndag morgen afleverede man sin baeckeoffe hos bageren på vej til gudstjeneste. Bageren bagte herefter hele byens baeckeoffe i eftervarmen fra morgenens brødbagning. Når gudstjenesten var forbi, hentede byens borgere deres gryder – nemt genkendelige på deres personlige farver og dekorationer.

Her får du en version på den traditionelle ret fra Thomas Rode, som laver den over bål i en pande, hvilket giver endnu mere smag – men du kan selvfølgelig også lave den på grill eller i ovn. Den skal bare lægges sammen, og så passer den sig selv, til der er mørt kød og lækre kartofler, alt i én dejlig mundfuld.

Antal : 4 person(er)
person(er)
Ingredienser
6 stk
flotte store kyllingelår, delt i leddet
2.5 dl
god riesling
2 stk
nelliker, knuste
10 stk
sorte peberkorn, knuste
1 kvist
timian
1
laurbærblad
1 kvist
salvie
1 dl
god olivenolie
1 spsk
groft salt
100 g
hel bacon
1 stk
stor porre
1 stk
stor gulerod
2 fed
hvidløg
1 stk
stort løg
1 kg
store kartofler
50 g
smør
skal fra en økologisk citron
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde

Forberedes dagen før

Trin 1/2

Snit løg, hvidløg, porre og gulerødder i skiver. Snit citronskallen i tynde strimler.

Trin 2/2

Bland olivenolie, porrer, gulerødder, løg, hvidløg, riesling, citronskal og krydderier med kyllingekødet, og lad det marinere natten over.

Dagen derpå

Trin 1/7

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i en skål med olie, salt og peber.

Trin 2/7

Skær baconen i tern og steg det på stegepanden.

Trin 3/7

Steg kyllingen med baconen og baconfedtet og lad den få lidt farve.
Tag kyllingen og baconen af panden.

Trin 4/7

I bunden af bålfadet lægges et lag kartofler.
Herpå lægges/fordeles kyllingerstykkerne, bacon, grønt, krydderier og marinaden kyllingestykkerne har ligget i.

Trin 5/7

Herefter lukker du med resten af kartoflerne. Husk at krydre med salt og peber. Belæg kartoflerne med smør skiver. Dæk med staniol.

Trin 6/7

Sæt bålfadet over bålet. Og lad den simre i 2 - 3 timer, ved moderat varme. Fyld brænde og evt. vand på under vejs

Trin 7/7

Server med en skøn grov kålsalat og et godt glas riesling

Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Thomas Rode Andersen blev udlært kok i 1990 og har siden arbejdet i flere af landets absolut bedste restaurantkøkkener. I 18 år var han køkkenchef på den 1-stjernede Michelinrestaurant Kong Hans Kælder i København.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.