Svensk pølseret - Gastrotools.dk

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en god gammel kending, som de fleste børn af 80’erne har stiftet bekendtskab med gennem deres opvækst. Retten har overlevet frem til i dag af åbenlyse årsager: Den smager dejligt, den er børnevenlig, den er billig at lave, og den er lynhurtig at bikse sammen. Og skulle man endda stå med en rest kartofler, som savner nyt liv, så bliver det ikke nemmere.

4 personer

Ingredienser

1 kg kolde kogte kartofler 

2 løg

1 pakke pølser, fx wienerpølser

1 bdt. purløg

Olie eller smør til stegning

2 tsk. paprika

6 spsk. tomatpuré

1 spsk. tomatketchup

1,5 dl piskefløde

1,5 dl mælk

Salt og peber

 

Sådan gør du

Skær de kogte kartofler i skiver. Pil og hak løgene, og skær pølserne i skiver. Snit purløget. 

Steg først løgene i smør på en pande, til de er klare. Kom nu pølserne ved, og steg videre i et par minutter, til de tager farve. Vend kartoflerne i, og steg videre kortvarigt, inden du tilsætter paprika, tomatpuré, tomatketchup, piskefløde og mælk. Bring pandens indhold i kog, vend det hele godt sammen, og smag til med salt og peber. 

Drys med purløg ved servering.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke